• BIST 9715
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Kürt Temsilci: Suriye'deki emperyalist güçlerin varlığı devlet kurma garantimiz

Kürt Temsilci: Suriye'deki emperyalist güçlerin varlığı devlet kurma garantimiz
Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-S) Politbüro Üyesi Abdulbasit Hamo, ''Suriye'deki emperyal güçlerin varlığı Kürtler için tarihi fırsattır'' dedi.

Referans Medya


K 24 canlı yayınına katılan Hamo, “Rusya, ABD ve Fransa gibi devletlerin Suriye'ye gelişi Kürtler için tarihi bir fırsattır. Bugün Kürtler bu tarihi fırsatı ve Kürt ulusal mücadelesini bağımsızlıkla sonuçlandırabilir” ifadelerini kullandı.
 Suriye krizinin uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu kaydeden Abdulbasit Hamo, Kürtler yüz yıldır Kürt meselesinin çözülmesi için çabaladı'' dedi ve itiraf niteliğindeki açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

unnamed-kopya.jpg

                                                                                        (Abdulbasit Hamo)

Fransa, ABD ve Rusya'nın varlığı bağımsızlık teminatı

Soğuk Savaş döneminde dünya devletlerinin başka ülkelerin iç içişlerindeki sorunlara karışmama gibi bir kararı vardı, ancak bu karar 1990’da kaldırıldı. Bana göre Rusya ile ABD’nin yanı sıra Fransa ve diğer uluslararası devletlerin Suriye'deki varlığı Kürtler için tarihi bir fırsattır. Bugün Kürtler bu tarihi fırsatı ve Kürt ulusal mücadelesini bağımsızlıkla sonuçlandırabilir. Kürtler de Araplar, Farslar ve Türkler gibi haklarına kavuşabilir.”

Tüm ülkeler bizi destekliyor
 
 “Tüm ülkeler Kürtlerin haklarını destekliyor ve bu hakları meşru görüyor. Çünkü Kürtler onların çıkarına en yakın halktır. Çünkü Kürtler teröre karşıdır ve demokrattırlar. Bu nedenle Kürtlerle batılı devletlerin yakınlaşması normaldir. Özellikle de ABD ve Rusya için söylemek gerekiyor. Ancak pratik adım atma konusunda ne yazık ki hala önemli adımlar atılmış değil”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89