• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Koronavirüs Deir el-Zor'da

Koronavirüs Deir el-Zor'da
Deir el Zor'un İran sınırında yer alan El Bukemal bölgesinde İran Devrim Muhafızları'ndan ve Şii milislerden 15'i, Koronavirüs nedeniyle öldü. Bölge genelinde 70'ten fazla virüs vakası olduğu belirtiliyor.

Koronavirüs Deir el Zor'da 

Haber: Referans Medya (Özel Haber)

Referansmedya.com'a bilgi veren bölge aktivistlerinden Celal Hamad, hastanelerde hiç bir altyapı olmadığını belirtti ve virüsün İran'dan gelen militanlar tarafından bulaştırıldığını anlattı. Hamad, bölge'de siviller arasında durum tespiti yapacak herhangi bir birim ve tetkik amaçlı tıbbi cihazdan mahrum durumda olduklarını kaydetti. 

Militan cesetleri hastane bodrumunda tutuluyor

Referansmedya.com'a bilgi veren Hamad, ölen milislerden bazılarının halen El Bukemal'in batısında yer alan  El Hamdan mahallesi Selasat bölgesine gömüldüğü bilgisini verdi. Enfekte militanlardan bazılarının ise İran Devrim Muhafızları kontrolündeki Meşfel Aişe'nin (Aişe Hastanesi)  bodrum katında özel bir bölümde tutulduğunu aktardı. Öte yandan aynı bölgede ancak PKK kontrol sahasında 20'den fazla sivilin enfekte durumda olduğu iddia edildi. 

İdlib şehidi olarak gönderiliyorlar

Celal Hamad, bölgede Koronavirüs sebebiyle ölen militanlardan 8'i geçtiğimiz bir hatfa içerisinde Lübnan ve Irak'a İdlib şehidi olarak gönderildi. Bir içlerinde İran'dan gelen devrim muhafızları da var. Bazı militan ve İran askerleri  de ABD'nin bölgede hedef aldığı İranlı askerler ve Şii militanlara ait noktalarda öldürülenlerle  birlikte gönderiyorlar' diye konuştu. Bölge genelinde halen 7 binden fazla Şii militanın bulunduğu kaydediliyor. El Bukemal aynı zamanda, Suriye ve Irak arasında İranlı milislerin tek geçiş koridoru olma niteliği taşıyor. 

Büyük Felaket Olur

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye sözcüsü Hidd Halderson, Suriye'deki sağlık sistemlerinin “kırılgan olduğunu ve yetkililerin ortaya çıkan korona virüsünü tespit etme ve bu konuda hizmet verme yeteneğine sahip olmayabileceğini” söyledi. BM yetkilileri kanalıyla yapılan açıklama de ise Suriye'de olası virüs tehlikesinin büyük felaketle sonuçlanacağı uyarısı yapıldı. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89