• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Kerkük'ten yardım çığlığı: Burada imkansızlıktan ölüyoruz (Video Haber)

Kerkük'ten yardım çığlığı: Burada imkansızlıktan ölüyoruz (Video Haber)
Irak'ın Kerkük kentinde Covid - 19 vaka ve ölüm oranları olağanüstü artış gösterdi. Irak Türkmenleri hastanelerde doktor, ilaç ve cihaz olmadığını, insanların imkansızlıklar nedeniyle can verdiğini belirtiyor.

Referans Medya

Irak'ın kuzey kentlerinden Kerkük'te Türkmenler hastanelerde yaşanan ihmaller nedeniyle isyan etti. Kerkük'te faaliyet gösteren Devlet Hastenesi'nde yatan hastaların durumunu kaydeden bir refakatçi, doktor yokluğu, ilaç ve tıbbi cihaz eksiklikleri nedeniyle yaşanan dramı gözler önüne serdi. ''Burada hiç bir şey yok yakınlarımız gözümüzün önünde ölüyor'' diye feryad eden bir hasta yakını kendileriyle ilgilenen bir doktor olmadığını söylüyor.

Hastamız öldükten sonra doktoru ilacı ne yapacağız

Yaşlı hastasını yatıracak steril bir yatak bulamayan başka bir vatandaş mağdur Türkmen ise burada ne oksijen, ne hap, ne ilaç ne de doktor var. Hastanın ruhu çıkandandan sonra ne yapacağız doktoru, ilacı sözleriyle sergilenen ihmale tepki gösterdi. Yaşlı hastasının kaç gündür ilaçsız, ilgisiz yatırıldığını söyleyen bir diğer hasta yakını ise 'hastamızın durumu çok tehlikeli. Kim bilir bugün yarın ölür' diyerek içerisinde bulunduğu durumu anlatmaya çalışıyor. Referansmedya.com'un konuştuğu Türkmenler şehirde 3 hastane olduğunu ve Türkmen bölgesinde ki hastanede şartların olağanüstü yetersiz ve kötü olduğunu bildirdi. Türkiye'nin gönderdiği yardımların çalınarak satılması ve Kerkük Devlet Hastanesinde yaşanan ihmallerden İl Vali'sini sorumlu tutan Türkmenler mevcut felaketin göstere göstere geldiğini ve hiç bir önlem alınmadığını belirtiyorlar. Hastaneden günlük 8 ila 10 arasında ölü çıktığını kaydeden Kerkük Türkmenleri acil yardım çağrısı yaptı. 

Irak'ta son 24 saate kaydedilen verilere göre (Covid-19) nedeniyle 2 bin 741 yeni vaka tespit edildi. Ülkede 8 Temmuz'da 94 kişinin öldüğü, toplam ölü sayısınında 2 bin 779'a yükseldiği ilan edildi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89