• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

 Kaçırılan İtalyan Müslüman mı oldu ?

 Kaçırılan İtalyan Müslüman mı oldu ?
İtalyan gönüllü Silvia Romano 2018 yılında yardım faaliyeti yürüttüğü Kenya'da kaçırıldı. İtalyan aktivist 18 ay sonra MİT'in etkin destek verdiği operasyonla kurtarıldı. Romano'nun bu süreçte Müslüman olduğu iddia edildi.

 Kaçırılan İtalyan Müslüman mı oldu ?

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Kenya'da 2018 yılında insani yardım faaliyeti yürüttüğü bölgede kaçırılan 25 yaşındaki İtalyan gönüllü Silvia Romano Türk istihbaratının etkin katkı verdiği operasyonla kurtarıldı. Zorlu bir gece yarısı operasyonu ile Kurtarılan Romano'nun Müslüman olduğu iddia ediliyor. Kurtarma operasyonu ve sonrasında tesettür mahiyetinde ki kıyafetlerini çıkarmadığı dikkat çeken Silvia Romano, nefes almak istiyorum, zamana ihtiyacım var' açıklamasında bulundu. 

 

Silvia Romano, Afrika'daki çocuklara yardım amaçlı "Africa Milele" isimli bir dernek için Kenya'nın Chakama köyünde çalışırken 20 Kasım 2018'de kaçırılmıştı. Romano'nun Somali'de, Eş Şebab örgütü tarafından esir tutulduğu iddia edildi.


İtalya Başbakanı Giuseppe Conte yaptığı açıklamada "Silvia Romano kurtarıldı! Dış İstihbarat Servisi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Silvia, seni İtalya'ya bekliyoruz!" dedi. İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marina Sereni ise LA7 kanalına verdiği demeçte, "Yerinin tespit edilmesi ve doğru zamanda harekete geçilmesi için bölgede bulunan Türk gizli servisiyle iş birliği olmuştur" diye konuştu.


Türk İstihbaratı etkin destek verdi

Ansa Haber Ajansı, Romano'nun kurtarılması operasyonunda İtalyan dış istihbarat servisi Aise'nin, Türk ve Somalili istihbarat servisleriyle işbirliği içinde çalıştığını belirtti. Ajans, kurtarma operasyonunun 9 Mayıs gecesi yapıldığını yazdı.

dce03cc4-a296-4190-bae5-d89ac51e351e-001.jpg


Müslüman oldu mu ?

20 Kasım 2018'de  Kenya’da  kaçırılan  Silvia Romano İtalya'da ailesine kavuştu. Romano'nun, kurtarılmasının ardından İtalyan basınında  Müslüman olduğuna dair haberler yer aldı.

 Silvia Romano, kurtarılmasının ardından verdiği ilk mesaj, "Güçlü kaldım ve direndim. İyiyim, İtalya'ya dönmek için sabırsızlanıyorum" oldu.
[23:56, 10.05.2020] Yılmaz Bilgen: Kenya'da kaçırıldıktan 18 ay sonra yeniden özgürlüğüne kavuşan Silvia Romano'nun uçakta giydi "Türk" tamgalı çekek yelek dikat çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89