• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İsrail'in El-Al havayolu şirketini 27 yaşında bir üniversite öğrencisi satın aldı

İsrail'in El-Al havayolu şirketini 27 yaşında bir üniversite öğrencisi satın aldı
İsrail'in 52 yıllık havayolu şirketini 27 yaşındaki Yahudi üniversite öğrencisi Eli Rozenberg satın aldı.

Referans Medya

New York doğumlu  Eli Rozenberg, Kudüs'te yaşıyor ve Yahudi İlahiyatı (Yeşiva) üzerine eğitim görüyor. Kuruluş tarihi 15 Kasım 1948 olan ve dünyanın köklü sivil havayolu taşımacılık şirketleri arasında yer alan El Al'ı satın alan Rozenberg'in babası ABD’deki Centers Health Care’in sahibi Kenneth Rozenberg.

Yolcuları MOSSAD sorguluyor

Bir İsrail devlet kuruluşu olan El Al Havayollarında özellikle yabancı yolcular Mossad tarafından yapılan sorgunun ardından uçağa alınıyor. Her uçakta 9 ila 13 silahlı güvenlik görevlisinin bulunduğu havayolu şirketi, İsrail'de yaşanan ekonomik kriz ve Covid - 19 nedeniyle tüm uçuş operasyonlarını durdurdu. Şirket, 6.303 çalışanından 5.800’ünü ücretsiz izne ayırdı. Yaşanan gelişmeler sonrası Netenyahu hükümeti, şirketin kurtarılması için 400 milyon dolarlık kurtarma paketi açıkladı.

el-al-126383528225502700.jpg

Haham'ın telkiniyle satın aldı

 Zor durumdaki El Al'ı satın almak üzere Eli Rozenberg ile birlikte Rusya’da turizm ve telekomünikasyonla sektöründe yatırımları olan Rus-İsrailli işadamı David Sapir, İngiltere ve ABD’de gayrimenkul faaliyetleri olan İngiliz-İsrailli iş adamı Meir Gurvitz’le birlikte üç Yahudi'nin daha devreye girdiği belirtildi. İsrail medyası, daha önce havayolu sektöründe hiç bir deneyimi olmayan 27 yaşındaki Eli Rozenberg'in bu teşebbüs konusunda ''Kenny Sinagogu'nun Haham'ı tarafından yönlendirildi'' diye yazdı.

Kaliteyi yükselteceğim

İsrail El Al havayolu şirketini satın alan Eli Rozenberg satışla ilgili yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce Kanfei Nesharim, yolcuların güvenini yeniden tesis etmek, binlerce El Al çalışanının işini sağlamak ve İsrail havayolunu güvenli bir geleceğe taşımak için büyük bir sorumluluk üstleniyor. Kanfei Nesharim, El Al’ı iyileştirmeye yardımcı olma ciddiyetini, bağlılığını ve mali yeteneğini kanıtladı. Yeni yönetim El Al’ın dakikliğe odaklanacak ve ve tüm sınıflarda yemek hizmetlerinin kalitesini yükseltecek'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89