• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

İsrail’i doğuran katliam: Deir Yasin

İsrail’i doğuran katliam: Deir Yasin
İsrail’in resmen ilan edilmesinden sadece 30 gün önce Filistin topraklarında işlenen Deir Yasin Katliamı 62. Yılına girdi.

Referans Medya  / Merve Savaş 


İsrail’in resmen ilan edilmesinden sadece 30 gün önce Filistin topraklarında işlenen Deir Yasin Katliamı 62. Yılına girdi. İsrail işgal devleti, 9 Nisan 1948’de tamamı kadın ve çocuklardan oluşan 254 kurbanın kanı üzerinde kuruldu. 
Korku salmak için katlettiler


Ortadoğu’da bir Yahudi devleti kurma projesinin ilk temeli 20. Yüzyılın başlarında İngiltere öncülüğünde atıldı. İngiliz güdümlü kirli plan çerçevesinde farklı ülkelerden toplanan Yahudilerden müteşekkil terör örgütleri kuruldu. İbranice’de İsrail topraklarındaki Ulusal Askeri Örgüt anlamına gelen “Irgun” ve İsrail Özgürlük Savaşçıları manasındaki “Lehi” adlarında ki terör yapılanmaları bu amaçla ihdas edilen ilk terörist oluşumlar oldu. İsrail terör devletini tanıma adına tüm alt yapısı hazırlanan kirli plan dahilinde harekete geçen Siyonist terör örgütleri Stern ve Irgun bir çok kanlı eyleme imza attı.

 

Siyonist çete, 1948 yılı 9 Nisan gecesi eşi görülmemiş bir katliam gerçekleştirerek bu yönde en önemli adımı attı. Daha sonraki yıllarda Deir Yasin katliamının amacını, ‘Filistin halkını yaşadığı köylerden çıkarıp başka yerlere göç etmeye zorlamak ve Kudüs yolunu Arap güçlerinden temizlemek’ olarak açıklayan çete üyeleri o gece bu hedefe önemli oranda yaklaştı! 


254 kişi katledildi


Filistinlilerin yaşadığı Kudüs'ün batısında yer alan Deir Yasin köyünü basan Stern ve Irgun çeteleri, köy halkından 254 kişiyi katletti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masum siviller bir gecede öldürüldü. Teröristler tarafından evler ateşe verildi, evlerden kaçmak isteyenler kurşuna dizildi. Çocuklar annelerinin gözleri önünde öldürüldü. Evler havaya uçuruldu. Köyde kalan herkes kurşuna dizildi ve cesetleri kuyulara atıldı. Deir Yasin'de o gece 52 çocuk, ailelerinin gözleri önündü başları kesilerek öldürüldü. 60'tan fazla kadın da vücutları parçalanarak katledildi. Kadınlar kulakları kesilip küpeleri aldıktan sonra öldürüldü. Katliamdan çok az sayıda kişi yaralı olarak kurtulabildi.


Cadde ve sokaklara teröristlerin adlarını verdiler
Deir Yasin Katliamı’nı planlayan ve yöneten isimler arasında daha sonra İsrail Başbakanlığı yapacak olan Menahem Begin’inde bulunuyordu. Bu büyük katliama dair halen hiçbir uluslararası inceleme, yargılama gerçekleşmedi. İsrail işgal devleti, 1980 yılında Deir Yasin’i yeniden inşaa etti ve 1948 katliamının faillerinin isimlerini sokak ve caddelere verdi. Dünya katliam tarihine geçen bu olaydan 1 ay sonra ise İsrail devleti ilan edildi
İsrail'in ilk başbakanı ve ikinci savunma bakanı David Ben-Gurion, katliamdan sadece bir ay sonra 14 Mayıs 1948'de Tel Aviv'de İsrail Bağımsızlık Bildirgesi'ni okuyarak sözde İsrail devletinin kuruluşunu ilan etti. Katliamı gerçekleştirenler arasında yer alan sonraki yılların İsrail başbakanlarından Menahem Begin, "Bu eylemi yapmasaydık İsrail olmayacaktı." İfadelerini kullanmıştı. Ünlü Siyonist liderlerden Israel Eldad “Deir Yassin olmasaydı, bugün İsrail toprakları üzerinde hala yarım milyon Arap yaşıyor olacaktı. Tabi İsrail Devleti de olmayacaktı’ itirafında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89