• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

İsrail'de virüs aşısı olan 13 Yahudi yüz felci geçirdi

İsrail'de virüs aşısı olan 13 Yahudi yüz felci geçirdi
İsrail işgal rejimi Almanya'da üretilen BioNTech aşı firması ile anlaştı.

Referans Medya

Haberi ilk olarak Yediot Ahronot gazetesi yayınladı. Gazete haberinde, BioNTech virüs aşısı olan 13 kişinin kısa süre sonra ''fasiyal sinir'' (beyinden çıkıp yüz kaslarına giden sinir) felci yaşadığı bilgisi paylaşıldı.

Sayı daha fazla

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine göre en az 13 kişi parezi semptomları geliştirdi. Sahada görev yapan doktorlar '',bu tür vakaların sayısının uygulamada daha fazla olduğunu'' belirtiyor. Ancak ölüm ya da aşıya bağlı arızi durumlara ilişkin net resmi rakam paylaşılmadı.

İsrail krizden çıkacak ilk ülke 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail'i Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı teslim töreninde, İsrail sağlık ve ekonomik açıdan dünyada korona krizinden çıkacak ilk ülke olacak'' demişti. İsviçre'de 15 Ocak günü ölen Benjamin de Rothschild, İsrail'in aşı kampanyasına en büyük maddi destekler sağlayan isim olma özelliği taşıyordu.

İkinci doz ertelensin talebi

Aşı nedeniyle yüz felci geçirenlerden biri, aşıdan birkaç dakika sonra çenesinde ve ağızında garip hisler oluştu'' dedi. 
"Bu durumun en az 28 saat boyunca bu şekilde devam ettiğini söyleyen İsrailli, tamamen yok olduğu diyemem, ancak bunun dışında başka herhangi bir ağrı hissetmiyorum'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, ''ilk dozun uygulanmasından sonra parezi semptomları geliştirenlerin, iyileşinceye kadar ikinci aşıyı ertelemeleri gerekiyor'' yönünde bir beyan çıkardı.

İsrail’de Kovid-19 aşılaması 20 Aralık’ta başlamış, aşının ikinci dozu 10 Ocak’ta uygulanmaya başlanmıştı. İlk aşamada sağlık çalışanları, tıp öğrencileri, geriatri personeli ve devlet görevlileri herkese örnek olması için aşılanmıştı, ikinci aşamada ise 60 yaş üzerinde olan risk grubundaki kişilere aşı vurulmaya başlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89