• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İsrail son 30 yılda 348 bin Filistinliyi hapse attı

İsrail son 30 yılda 348 bin Filistinliyi hapse attı
İsrail işgal güçleri tarafından hapse atılan Filistinliler olağanüstü kötü koşullara sahip hapishanelerde tutuluyor.

Referans Medya

İşgali kalıcı kılma ve daha fazla toprak elde etme adına devam eden faaliyetlerin Filistin halkına boyun eğdirme amacı güttüğü belirtiliyor. Filistin Esirler Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan raporda, Tel Aviv yönetiminin bunu salt bir baskı aracı olarak gördüğü tespitine yer veriliyor.

İlk işgal sürecinden bu yana 1 milyon Filistinli etkilendi

Filistinli araştırmacı Riyad el Eşkar, İsrail tarafından uygulanan yöntemden 1948'deki ilk işgalden bu yana bir milyon Filistinlinin etkilediğini belirtti. Riyad el Eşkar, ''Birinci İntifada’dan bugüne kadar tutuklanan Filistinli sayısının 348 bine ulaştığını söyledi.

İsrail hedefine ulaşamadı

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre,  Riyad el Eşkar, İntifada'nın 33. yıldönümü münasebetiyle bazı açıklamalarda bulundu.  Filistinli uzman, ''maruz kaldıkları geniş çaplı tutuklamalara rağmen işgalci İsrail’in, Filistin halkına boyun eğdirmeyi başaramadığını vurguladı. Eşkar , işgalcilerin Filistin halkının topraklarını ve kutsallarını özgürleştirmek için gösterdikleri direnişi sürdürmekten caydıramadığını'' ifade etti.

5 yılda 210 bin sivil tutuklandı

Esirlerin genel durumu hakkında bilgiler aktaran el Eşkar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 1987'de başlayan ve daha sonra tüm Filistin topraklarına yayılan 5 yıllık ''Birinci İntifada'' sürecinde Siyonist yönetimin 210 bin Filistinliyi tutukladığı bilgisini paylaştı.

El Eşkar, işgalci idarenin mevcut zindanlar esirlere yetmediği için yeni hapishane ve soruşturma merkezleri inşa etme yoluna gittiğini ifade etti.

İsrail uluslararası hukuku yok sayıyor

İsrail işgal rejimi, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Bu yönde kabul edilen uluslararası hukuku yok sayan İsrail işgal devleti, tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde hâlâ 365'i idari tutuklu 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89