• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İsrail son 1 ayda 134 Filistinliyi tutuklarken 20 yapıyı yıktı

İsrail son 1 ayda 134 Filistinliyi tutuklarken 20 yapıyı yıktı
“Kudüs İçin Avrupalılar” topluluğu tarafından yayınlanan veriler, Filistin topraklarında adeta terör estiren İsrail'in, Şubat 2021'de işgal altındaki Kudüs'te 467'den fazla ihlal işlediğini ortaya koyuyor.

Topluluk tarafından aylık olarak yayınlanan ihlaller raporunun bu ayki sayısında, işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve özel mülklerine yönelik gerçekleştirdiği baskın, saldırı, hak ihlali, yıkım ve tutuklama gibi hukuksuzluklara dikkat çekildi.

Raporda, 5 Şubat tarihinde, Senato’nun ABD büyükelçiliğinin işgal altındaki Kudüs'te kalmasına ilişkin yasa tasarısını 3’e karşı 97 oyla kabul etmesiyle birlikte işgal güçlerinin saldırı ve tutuklama operasyonlarında artışın gözlemlendiği belirtildi.

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Şu ana kadar İsrail'in Beyaz Saray'daki en iyi dostu" olarak nitelendirdiği Yahudi hizmetkarı Trump, "Kudüs'ün tamamını İsrail'in başkenti" olarak kabul etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, 9 Şubat'ta ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın da Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya devam edeceği yönündeki açıklamalarına işaret edilen raporda, “Bu karar, göreve yeni gelen Biden yönetimiyle İsrail’i destekleyen ABD'nin tutumlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını gösteriyor.” ifadelerine yer verildi.

Raporda, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Kudüs kentinde Filistinlilere yönelik 36 kez ateş açtığı belgelendi. Hiçbir gerekçe sunulmadan İsrail askerlerinin, orantısız güç kullanmak suretiyle savunmasız bir gencin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. Onlarca Filistinli ise, atılan gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. Ayrıca 8 Filistinli de işgal güçleri tarafından fiziki şiddet ve işkenceye maruz kaldı.

Raporda, işgal güçlerinin, Kudüs beldeleri ve mahallelerine dönük gerçekleştirdiği 149 baskın sırasında aralarında 18 çocuk ile 9 kadının yer aldığı 134 vatandaşı tutukladığı vurgulandı. 8 şahıs sorgu merkezine çağrılırken en az 8 kişiye de ev hapsi cezası verildi.

Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Keza Eski Kudüs şehrinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 20 ev ve yapı yıktırıldı. Bunların çoğu, İsrail makamlarının zoruyla sahipleri tarafından yıkıldı. Yıkımların sonucu onlarca Filistinli açıkta kaldı.

İşgal yönetimi bir yandan uluslararası toplumun çağrılarını ve kararlarını hiçe sayarak Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürürken diğer yandan Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini çeşitli bahaneler ileri sürerek yıkmayı sürdürüyor.

İşgal ettiği Filistin topraklarında terör estiren işgalci İsrail, 2020 yılında Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere değişik yerlerde ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü 729 yapıyı yerle bir etti.

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından hazırlanan raporda, İsrail güçlerinin çok sayıdaki binayı yıkması nedeniyle 519’u çocuk olmak üzere 1006 Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

palinfo

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89