• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İsrail salgın döneminde 357 Filistinliyi tutukladı

İsrail salgın döneminde 357 Filistinliyi tutukladı
Filistin insan hakları örgütleri dün, İsrail'in geçtiğimiz Mart ayında aralarında 48'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere toplamda 357 Filistinliyi tutukladığını duyurdu.

Reuters haber ajansına göre, Filistinli Esirler Kurumu, Addameer Mahkum Desteği ve İnsan Hakları Derneği ile Filistinli Mahkûm İşleri Komisyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, koronavirüs salgınının yayılmasından duyulan endişelere rağmen, İsrail'in Filistinlileri gözaltına almaya devam ettiği bildirildi. Açıklamada, gözlatıların Kudüs dahil olmak üzere Batı Şeria'daki tüm bölgelere yayıldığı bildirildi.
Mart ayının sonuna kadar işgal hapishanelerinde Filistinli mahkum sayısının 5 bine ulaştığı kaydedilen açıklamada, bunlarda 42'sinin esir, 180'inin çocuk olduğu belirtilerek, idari tutukluların sayısının ise 430'a yükseldiği belirtildi. Açıklamada, geçtiğimiz ay verilen idari gözaltı kararının 92 olduğu ve daha önce verilen kararların ise yenilendiği aktarıldı.
İsrail, gözaltı bahanesiyle Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında değişen süre boyunca alıkoyabilen eski bir İngiliz uygulamasına başvuruyor.
İsrail, cezaevlerindeki tutukluların aile ziyaretleri ile avukatların ziyareti dahil olmak üzere kornavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla bir dizi önlem aldı. Filistin insan hakları örgütleri tarafından yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların kaderi virüsünün yayılmasıyla daha da kötüleşiyor. Bu duruma, cezaevi yönetimi tarafından hapishane bölümlerinde gerekli önleyici tedbirlerin kasıtlı olarak sağlanmaması eşlik ediyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, işgal hapishanelerinde aşırı kalabalıklaşmanın virüsün yayılması için ideal bir ortam oluşturduğu belirtilerek, bu durumun çok sayıda mahkuma virüs bulaşma ihtimaline yol açtığına işaret edildi.
Örgütler açıklamasında, hapishanelerdeki yaşlı, çocuk ve idari tutukluların derhal serbest bırakılması için acil müdahale talebinde bulunuldu. Mahkumlar ve ailelerinin güvence altına alınması için tarafsız uluslararası komite ihtiyacı çağrısında bulunan örgütler, Kızılhaç'a mahkumlar ve aileleriyle iletişimde daha etkili rol için talepte bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89