• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İsrail, Filistinli esiri tek kişilik hücrede tutmaya devam ediyor

İsrail, Filistinli esiri tek kişilik hücrede tutmaya devam ediyor
Siyonist İsrail makamları, müebbet hapis cezasına mahkûm edilen Filistinli esir Enes Kemal el-Musaleme’yi bir haftadır tek kişilik hücrede tutmayı sürdürüyor.

Esirler Basın Ofisi konuya ilişki yaptığı açıklamada, esir el-Musaleme’nin, bir haftadır tek başına hücrede tutulduğunu, hapishane idaresinin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadığını ve esirin hayatından endişe duyduklarını belirtti.

Açıklamada, el-Musaleme’nin, El-Halil’in güneyinde yer alan Dura beldesinden olduğu, 2002 yılında işgal güçleri tarafından önce vurulduğu ardından tutuklandığı, esaret hayatı başladığı vakit henüz 17 yaşında gençliğinin baharını yaşadığı ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 18 yıldır karanlık zindanlarda yaşam mücadelesi veren el-Musaleme, tutuklandığı esnada vücudunun on yerinden vurulduğu, o zaman için şehit edildiğine dair bazı haberlerin çıktığı ama sonradan işgalci İsrail’in bir hastanesinde tedavi gördüğünün öğrenildiği belirtildi.

Esirler Basın Ofisi, işgal güçlerinin, Filistinli esiri Yahudi bir yerleşimciyi öldürmekle suçladığını ve müebbet hapis cezasına çarptırdığını ifade etti. Ayrıca açıklamada, el-Musaleme’nin, işgal zindanlarında baskıcı politikalara maruz kaldığına ve çok defa tek kişilik hücrelerde tutulduğuna işaret edildi.

Öte yandan, Filistin Esir Kulübü, İsrail Hapishaneler İdaresinin Filistinli esirlere hücre hapsi cezası vererek haklarını ihlal ettiğini ve bu baskıcı politikaların, "uluslararası insan hakları yasalarını ihlal" anlamı taşıdığını söyledi. 

Siyonist İsrail Hapishaneler İdaresi korona salgını nedeniyle aldığı sert ve keyfi önlemleri bahane ederek hücrelerde tutuğu Filistinli esirleri ne aileleriyle ne de avukatlarıyla görüştürüyor bunun yanı sıra Filistinli esirler hücrelerde kötü sağlık koşulları altında kalıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89