• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İsrail Askeri istihbarat Sorumlusu: Nasrallah İsrail'le savaşmayacak

İsrail Askeri istihbarat Sorumlusu: Nasrallah İsrail'le savaşmayacak
İsrail Askeri istihbarat Araştırma Daire Başkanı Derour Şalom, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'e karşı savaşmayacağını söyledi.

Referans Medya

Derour Şalom, Suudi Gazetesi Elaf'a yaptığı açıklamada ''Hassan Nasrallah İsrail'e ateş açması halinde Lübnan'ı kaybedeceğini çok iyi biliyor'' dedi. Şalom, ''O sadece tehdit ediyor ve iyi bir istihbarata sahip. İsrail'in tam olarak neye sahip olduğunu biliyor ve bu yüzden bize karşı bir savaş açmayacak. Lübnan'da bir savaş olursa ve Lübnan'da bitmeyeceğini sanıyorum. Savaş başka bir şey ve biz savaş istemiyoruz'' diye konuştu.

İsrail onun ölmesini istemiyor

Derour Şalom, Suudi Elaf Gazetesi'nde yayınlanan röportajda, ''Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin istenmesi durumunda bunu yapabileceklerini ancak Tel Aviv'in bunu istemediğini ifade etti. İsrail Askeri İstihbarat yetkilisi Şalom, Nasrallah'ın nerede olduğunu biliyor musunuz ? Onu izliyor musunuz ? sorularına, "Bilmemiz gerekenleri biliyoruz. İsrail, Nasrallah'a suikast düzenlemek isterse ona suikast düzenleyeceğiz'' cevabını verdi.

Lübnan'da yeni patlamalar olacak

İsrail Askeri İstihbarat Araştırma Birim Sorumlusu Şalom'un Suudi Arabistan Gazetesi'nde dile getirdiği bir diğer konu ise Lübnan'da meydana gelen patlamalar oldu. Şalom, ''Lübnan'ın farklı bölgelerinde Hizbullah'a ait depolar var ve benzer patlamalar yaşanmaya devam edecek. İsrail, yerleşim bölgeleri arasında olduğu için bu patlamaların arkasında olmayacak'' dedi. 

Esed öldürülmeliydi

Beşar Esed'in "İsrail düşmanı" olduğunu belirten Şalom,  Evet, o bir düşman ama Suriye halkı bizim düşmanımız değil. Savaş zamanlarında onlara yardım ettik. Birkaç yıl önce Esad, halkına karşı kimyasal silah kullandı. Esed öldürülmeliydi. Uluslararası toplum onu ​​cezalandırmalıydı. Suriye'yi yönetmesine nasıl müsaade ediliyor bilmiyorum ve bu durum tüm bölge halkına kötü bir örnek'' beyanında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89