• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

İsrail 1 ay içinde 42 çocuk tutukladı

İsrail 1 ay içinde 42 çocuk tutukladı
İsrail işgal güçleri geçtiğimiz Temmuz ayı süresince Filistinlilerden 350 kişiyi tutukladı. Bunların arasında 42 çocuk 10 bayan bulunuyor.

İsrail işgal güçleri geçtiğimiz Temmuz ayı süresince Filistinlilerden 350 kişiyi tutukladı. Bunların arasında 42 çocuk 10 bayan bulunuyor.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi tutuklamalar konusunda yayınladığı aylık raporunda şu bilgilere yer verdi: İşgal güçleri Gazze bölgesinden 13 kişiyi tutukladı. Bunlardan 6 kişi Gazze'nin sınıra yakın bölgelerinden tutuklandı. 4 kişi balıkçıların arasından, balık tutma faaliyeti esnasında tutuklandı. Bunlar 12 gün süren tutukluluk ve sorgulama süresinden sonra serbest bırakıldılar.

Gazzeliler arasından üç kişi de Beyti Hanun geçiş kapısından geçmek isteyenler arasından tutuklandı.

İşgal rejimi bu süre içinde El-Halil'de üç milletvekilini tutukladı. Bunlar: Nizar Ramazan, Hatim Rabah Kafişe ve Nayif Mahmud Er-Recub. Nizar Ramazan halen tutuklu bulunuyor. Diğer ikisi ise sorgulama ve tehditlerden sonra serbest bırakıldı.

İşgal yönetimi bu süre içinde Kudüs Valisi Adnan Gays'ı da yeniden tutukladı. Soruşturma gerekçesiyle tutukluluk süresini uzattığından hâlen tutuklu bulunduruluyor.

Tutuklananlardan üç kişi açlık grevi başlattı.

İsrail mahkemeleri bu süre içinde 75 kişi hakkında idari hapis kararları verdi. Bunların bazıları ilk kez verilenler bazıları da önceden idari hapse mahkum edilenlerin cezalarını uzatma şeklinde verilen kararlar. İdari hapis cezaları iki ay ile altı ay arasında değişiyor.

Geçtiğimiz ay içinde işgal rejiminin Ofer Askeri Mahkemesi, El-Halil'in Ez-Zahiriyye beldesinden Sahban Et-Titi'ye müebbet hapis ve bir milyon 800 bin şikel para cezası verdi. Onun dışında da muhtelif şekillerde ağır hapis ve para cezalarına çarptırılanlar oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89