• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

İsmailağa'da Cübbeli rahatsızlığı: Çok konuşuyor!

İsmailağa'da Cübbeli rahatsızlığı: Çok konuşuyor!
İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Ünlü'nün M.Kemal merkezli çıkışlarından rahatsız.

Referans Medya

M.Kemal için aleyhinde konuşmak caiz değil diyen Cübbeli Ahmet'in son dönem çıkışları cemaat genelinde rahatsızlığa yol açtı. Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun iki torunu, Cübbeli'nin açıklamalarından duydukları rahatsızlığı sosyal medya mesajları ile dile getirdi.

Cemaati bağlamıyor

Referansmedya.com'a konuşan İsmailağa'dan üst düzey bir isim, 'bu olayın fitne sebebi olmasını istemediklerini ancak Cübbeli'nin yorumları nedeniyle cemaat bünyesinde ciddi bir rahatsızlık yaşandığını ifade etti. Mahmut Ustaosmanoğlu'na yakınlığı ile bilinen isim, ''Cübbeli bu sözleri cemaate farklı tevillerle izah ederek iknaya çalışıyor. Kendine münhasır yöntemlerle meşru ve makul göstermeye çalışıyor. Kendisine göre bir taktik uyguluyor ancak İsmailağa tüm bu tartışmaların dışındadır. Söyledikleri Cübbeli Ahmet'in şahsi görüşüdür ve Cemaat'in fikriyatını yansıtmamaktadır'' diye konuştu. 

 İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 2 torunu tepki gösterdi. 

Mahmut Hoca'nın torunlarından Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, yaşanan tartışmalara ilişkin:

"Çok konuşan çok yanılır... (Hadis-i nebi)

Sana senden olur, her ne olursa, başın selamet bulur, dilin durursa'' yorumunu yaptı.

Kimi sevmemiz gerektiğini biliyoruz

Ardından Cemaat liderinin bir diğer torunu olan Abdulhalık Ustaosmanoğlu şahsi sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Abdulhalık Ustaosmanoğlu mesajında:

"Kur'an'da ve Hazreti Resul'ün (sav) sünnetinde, kimleri seveceğimiz ve kimleri sevmeyeceğimiz net bir şekilde ifade buyrulmuş.. Gerisi lafügüzaf... diye yazdı. 

811a881f-4fca-459d-9bce-e695552e58b4.jpg

Ne demişti ?

Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü, telefonla katıldığı bir televizyon proğramında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mustafa Kemal Atatürk, bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz. Konuşmak caiz değildir. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim devletimiz. Son olarak kurulmuş devletimizdir. Bu devlete vergi vermek görevimiz. Askere gitmek görevimiz. Bu devlete bağlıyız. Mahmut Efendi’den de böyle duyduk. Biz darül harpçi değiliz. ‘Cuma kılınmaz’ demeyiz. Bizim devlete bakış açımız; devlet var olsun. Biz bu devlet olmasa Suriye’den de Irak’tan da Yemen’den de Somali’den de beter oluruz. Ne namaz kalır ne abdest kalır ne namus kalır ne ırz kalır.”

Bu sözlerin hemen ardından bir başka televizyon canlı yayınına katılan Ahmet Ünlü, M:kemal'e destek içerikli açıklamalarını sürdürdü ve İstiklal Mahkemeleri uygulamalarını savundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89