• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

İslami Cihad: Mahmud Abbas yönetimi polis rejimine dönüştü

İslami Cihad: Mahmud Abbas yönetimi polis rejimine dönüştü
Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin, siyasi muhalif Nizar Benat'ı öldürenlerin ortaya çıkarılmasını talep edenlere yönelik hak ihlallerini kınadı.

Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin, siyasi muhalif Nizar Benat'ı öldürenlerin ortaya çıkarılmasını talep eden eylemcilere, aktivistlere ve medya mensuplarına yönelik hak ihlallerini şiddetle kınadı.

Hareketin açıklamasında, 'Filistin Yönetimi ve güvenlik birimlerinin, izlediği politikaların iktidarı, tüm muhaliflere baskı yapan ve toplu cezalar uygulayan bir polis rejimine dönüştürdüğü' belirtilerek, bu durumun, 'karşı karşıya kalınan başarısızlık ve acizlik yaklaşımının kanıtı olduğuna' dikkat çekildi.

İslami Cihad Hareketi, Mahmud Abbas yönetimine, baskı ve tutuklama politikalarını derhal durdurma, tüm siyasi tutukluları ve düşünce tutuklularını serbest bırakma, aktivistlere ve medya mensuplarına yönelik uydurma suçlamalarda bulunmaya son verme çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı haberde, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri, Batı Şeria'nın el-Bire kentindeki polis karakolu merkezinin önünde, muhalif aktivist Nizar Benat'ın gözaltındayken öldürülmesini protesto eden Filistinli göstericilere sert müdahalede bulunmuştu. 

Öte yandan Filistinli avukatların bir araya gelerek oluşturduğu Adalet İçin Avukatlar Grubu, Filistin polisinin, muhalif aktivist Benat'ın gözaltındayken ölümünden sorumlu olanların hesap vermesini isteyen 14 Filistinli aktivisti gözaltına aldığını bildirdi.

Benat, Batı Şeria'nın el-Halil kentinde 24 Haziran'da sabaha karşı Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89