• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

IŞİD Suriye'de etkinliğini yeniden artırıyor: 2 militan uyuşturucu içip hastaneye saldırdı

IŞİD Suriye'de etkinliğini yeniden artırıyor: 2 militan uyuşturucu içip hastaneye saldırdı
ABD tarafından Rakka ve Deir el Zor bölgesini PKK devretmesinin ardından Badiye çölüne taşınan IŞİD terör örgütü Suriye'de terör eylemlerini artırdı.

Referans Medya

IŞİD terör yapılanması, Hama, Deir el Zor, Humus kırsalında Esed rejimi ve Şii milislere dönük saldırılarını olağanüstü artırdı. Örgütün son 45 günlük dilimde vur-kaç taktiği ile düzenlediği eylemlerde 60'dan fazla Esed askeri ve Şii militan öldü. Paralel bir hareketlenme de İdlib ve Fırat Kalkanı bölgesinde yaşanıyor. 

Uyuşturucu içip hastaneye saldırdılar

IŞİD'in rejim bölgeleri dışında Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat bölgelerine dönük hareketliliği ise bombalı eylemler düzeyinde arttı. Örgütün en son hedefi Cerablus Hastanesi oldu. TSK ve ÖSO ittifakının 24 Ağustos 2016 tarihinde terörden arındırdığı Cerablus'a saldırı hazırlığı yapan 2 IŞİD'li amacına ulaşamadan yakalandı. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 'son anda yakalanan 2 intihar bombacısı IŞİD militanına yapılan tıbbi tahlillerde, kanlarında yüksek miktarda uyuşturucu tespit edildiği'' belirtildi.

Bomba düzeneği ile hastaneye girmeye çalıştılar

Suriyeli oldukları açıklanan 2 canlı bomba eylemcisinin üzerlerinde bomba düzenekleri ile sarılı yelekler giydiği ve bunu da kalın montlarla örttüğü görüldü. Yerel güvenlik güçlerinin fark ettiği bombacılarla birlikte, 1 adet fünye düzenekli canlı bomba yeleği, 1,5 kilo civarında TNT ile bu TNT'nin güçlendirilmesinde kullanılan yaklaşık 2 kilo civarında demir bilye ve düzeneğe ateşlemeyi sağlaması amacıyla bağlanmış 1 metre infilaklı fitil ile 1 el bombası fünyesi ele geçirildi.

İdlib'te hücre evlerine operasyon

Suriyeli muhaliflerin kontrolünde olan bir diğer bölge İdlib'te ise son dönem özellikle askeri yöneticileri hedef alan bir çok bombalı eylem gerçekleşti. IŞİD bu bombalı saldırıların bir çoğunu üstlenirken İdlib Genel Emniyet Birimi'de örgüte yönelik operasyonlarını artırdı. İdlib Özel Harekat Birliği bölge genelinde örgüt militanları ve hücre evlerine baskınlar düzenledi. 

57d8e478-364d-4107-a16d-969e30c16916.jpg

4 IŞİD militanı kendini patlattı

İdlib Genel Emniyet Birimi tarafından yapılan açıklama da son 1 haftalık dönemde İdlib merkez ve kırsalda örgüt hücre evlerine yönelik operasyonlarda 1 güvenlik görevlisinin şehid olduğu bildirildi. Resmi açıklamada ayrıca, “hücre üyelerinden birisinin öldürüldüğü diğer ikisinin ise teslim olduklarını, güvenlik güçlerinin noktayı ele geçirmesi sırasında iki üyenin de kendilerini patlattıkları'' belirtildi.

Aynı kapsamda İdlib ili Sermede kasabasındaki baskında ise, bir IŞİD'linin öldürüldüğ, birinin tutuklandığı ve İdlib ili sınırlarında başka üyelerinde sağ yakalandığı bilgisi paylaşıldı.

6a29b223-6189-4667-af99-ddd643d15e7f.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89