• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İşgalci İsrail, Kudüs eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri'yi tutukladı

İşgalci İsrail, Kudüs eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri'yi tutukladı
Filistin Esirler Ofisi, Siyonist İsrail güçlerinin bugün (29 Mayıs Cuma) Mescidi Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh İkrime Sabri’yi Kudüs’teki evine baskın düzenledikten sonra tutukladığını belirtti. 

Siyonist İsrail güçleri daha önce de Şeyh Sabri’nin evine defalarca baskın düzenleyip farklı gerekçelerle onu Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmıştı. 


Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh Sabri, işgal güçlerinin Mescidi Aksa’daki namaz kısıtlamalarını reddedip Filistinlileri Mescidi Aksa’yı savunmaya ve orada namaz kılmaya çağırdı.  


Diğer yandan Filistin merkezli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, işgalci İsrail polisi, bölgede yoğun önlemler alarak Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engelleme girişiminde bulundu.


İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan ve Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan Mescidi Aksa, Siyonist İsrail’in kirli planları karşısında tehdit altında.

Şeyh İkrime Sabri

1939’da, günümüzde Batı Şeria sınırları içinde kalan Kalkiliya kentinde dünyaya gelen Şeyh Sabri, babasının kâdı olarak görev yaptığı Kudüs’te büyüdü. Üniversite öğrenimini Bağdat’ta tamamladıktan sonra yeniden geldiği Kudüs’e yerleşen Şeyh Sabri, çok sayıda ilmî vazifesinin yanında, 1994’ten 2006’ya kadar Kudüs Müftüsü olarak görev yaptı. Şeyh Sabri hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürütüyor. 


Kudüs’te ikamet eden ve Mescidi Aksa’da cuma namazları kıldırmayı sürdüren Şeyh İkrime Sabri, 2017’nin temmuz ayında İsrail polisinin açtığı ateş sonucu yaralanmıştı.

 

İşgal güçleri ezan okunmasını engelledi

 

İşgalci İsrail güçleri, El-Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camii'nde sabah ezanının okunmasını engellerken, onlarca Filistinlinin camiye girmesine izin vermedi.


El-Halil’deki Vakıflar Müdürü Hıfzı Ebu Sinine, Siyonist İsrail güçlerinin askeri bariyerler dikerek Hz. İbrahim Camii'ne giden yolların girişlerini kapattığını ve az sayıdaki vatandaş dışında Filistinlilerin camiye gitmesini engellediğini söyledi.  

Birçok Filistinli alıkonuldu

Siyonist İsrail güçleri dün (28 Mayıs Perşembe) gece, işgal altındaki Kudüs’ün doğusunda yer alan Silvan beldesinde 2 kardeşi evlerine baskın düzenledikten sonra tutukladı. Ayrıca diğer bazı Filistinlileri de sorgulama için askeri merkeze çağırdı.


Görgü tanıkları, işgal ordusu ve polis güçlerinden bir birimin, Muhammed Beydun ve kardeşi Diya’yı Silvan beldesindeki evlerine baskın düzenledikten sonra tutukladığını ve onları sorgulama merkezine götürdüğünü belirtti. 
Diğer yandan işgal güçleri, Mahir Muheys’i sorgulamak için merkeze çağırdı. Mahir Muheys’in, sorgulamadan sonra Mescidi Aksa’dan 2 hafta uzaklaştırma cezası şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. 


Aynı zamanda Siyonist işgal güçleri, İseviyye mahallesi sakinlerinden 26 yaşındaki Ahmed Muhammed Derbas’ı da sorgulama için Kudüs’teki Selahaddin Polis Merkezine çağırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89