• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İşgalci İsrail, Filistinli şehid el-Hatib’in naaşını teslim etti

İşgalci İsrail, Filistinli şehid el-Hatib’in naaşını teslim etti
İsrail işgal yönetimi, 2 Eylül tarihinde işgal rejiminin Ofer Hapishanesi'nde namaz kıldığı esnada ağır bir kalp krizi geçirmesi sonucu şehit olan esir Davud el-Hatib’in naaşını yakınlarına teslim etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Filistin Kızılayı’ndan bir heyetin refakat ettiği Filistin Sivil İşler Genel Kurulu, Beytülahim'in doğusundaki Mezmurya kontrol noktasında şehidin naaşını teslim alarak bir Filistin tıp merkezine götürdü.

İşgal makamları, şehid el-Hatib’in naaşını 5 aydan fazla bir süredir teslim etmekten imtina ediyordu.

Öte yandan Beytülahim'deki Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Munkiz Ebu Atvan, el-Hatib’in de diğer birçok Filistinli esir gibi kasıtlı tıbbi ihmal sonucu şehit olduğunu ifade etti.

Keza Esirler ve Özgürleştirilenler Heyeti, daha önce yaptığı bir açıklamada, işgal zindanlarında bulunduğu sırada hayatını kaybeden esir Davud El-Hatib'le ilgili otopsi raporunun, onun sağlık durumuyla ilgili ileri derecede ihmal, kalp damarlarının görevlerini yerine getirememesi ve ana damarlarda hastalıklar meydana gelmesi sebebiyle hayatını kaybettiğini ortaya koyduğunu dile getirmişti. 

El-Hatib 2 Nisan 2001 tarihinde Beytülahim'deki evinin basılması sonucu tutuklanmış ve kendisine 18 yıl hapis cezası verilmişti. Tutuklanmasından sonra beş farklı cezaevine nakledilmişti. Hayatını kaybettiğinde serbest bırakılmasına dört ay kalmıştı. 

Filistin Esirler Kulübü, Hatib'in hayatını kaybetmesiyle birlikte 1967'den bu yana işgalci İsrail hapishanelerinde yaşamını yitiren Filistinli esirlerin sayısının 225'e yükseldiğini açıklamıştı.

Geçen yıl Ebu Diyak, Faris Barud, Ömer Avni Yunus, Nassar Takatıka ve Bessam es-Sayih, İsrail hapishanelerinde çeşitli nedenlerle yaşamını yitirmişti.

Siyonist işgal rejimi, Filistinli şehitlerin ailelerini cezalandırmak, acılarını artırmak için direniş eylemi gerçekleştiren Filistinli gençlerin cesetlerini kaçırıp haftalarca, aylarca hatta bazen yıllarca elinde tutup yakınlarına teslim etmiyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli esir bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89