• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

İşgal zorbalığı devam ediyor, en az 20 Filistinliyi tutukladı

İşgal zorbalığı devam ediyor, en az 20 Filistinliyi tutukladı
İşgal güçleri dün gece (6 Temmuz Pazartesi) ve bu sabah, Nablus, Tulkerem, Ramallah ve Kalkilya’da aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin ve öğrencilerin de bulunduğu bir grup Filistinliyi tutukladı.

İşgal güçleri, Nablus kentinin doğusunda yer alan Balata Mülteci Kampı sakinlerinden Kusey Şehade ve Muhammed Behnecavi’yi tutukladı. Nablus şehrinin güneyindeki Avarta köyünden üniversite öğrencisi Musab Abdüsselam İvad da, evi arandıktan sonra işgal güçleri tarafından tutuklandı.

İşgal güçleri, Tulkerem ve Anbata beldelerinde Filistinlilere ait bazı evlere baskın düzenleyip arama sırasında ev eşyalarını dağıttı. 

Anbata beldesine yapılan baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı. İşgal güçleri çatışmada göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı.

İşgal güçleri, Mecd İbrahim el-Hemşeri (23), Muhammed Atıf Ebu Zine (25), Özgürleşmiş eski esir İslambuli Riyan Bedir (34), Necah Üniversitesi öğrencisi Nur Usame Yasin (23), Mesna Fuad el-Mısri (22), Hasan Raid el-Hemle (26) ve mühendis Abdurrahman Sabhe’yi (33) tutukladı.

Bölgedeki yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, Ramallah kentinin kuzeyindeki Beyt Rima beldesine yaptığı baskında Yahya Samir er-Reymavi (19), Ahmed Hüsam er-Reymavi (18), Emir Ahmed er-Reymavi (18), Yusuf er-Reymavi (19) ve 1-2 gün önce İsrail zindanından kurtulan eski esir Sahir el-Bergusi (55) adlarındaki Filistinlileri tutukladığını bildirdi.  

Öte yandan İsrail özel güçlerinden bir birim, özgürleştirilmiş eski esir öğretmen Musa Nasr Zehran’ı, “Deir Ebu Meşal” köyündeki evinde tutukladı.

Kalkilya’da ise Muhammed İnaye (38), Muhammed Cabir (28) ve Udey Hanini (24) evlerine yapılan baskın sonucu tutuklandı.

İşgal güçleri el-Halil kentinin güneyinde yer alan el-Fevar kampına baskın düzenleyerek bazı evleri ararken Hulhul ve Sair beldesinin girişlerine ise askeri kontrol noktası kurdu.

İsrail özel güçleri, Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'nden Cihad Haşim el-Yasin’i tutuklarken yine bu sabah Şuafat Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Siyonist İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs’te geceleri vatandaşların evlerine baskın düzenleyerek tutuklamalarına devam ederken, çocuklara ve kadınlara korku yaşatıyor.

FİEM

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89