• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

İşgal güçlerinin tutuklamaları ve yerleşimcilerin saldırıları aralıksız sürüyor

İşgal güçlerinin tutuklamaları ve yerleşimcilerin saldırıları aralıksız sürüyor
Terör rejimi İsrail, dün (3 Mayıs Pazartesi) geceden bu yana işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde geniş çaplı baskın ve tutuklama operasyonları gerçekleştirirken Yahudi yerleşimciler de saldırılar düzenledi.

Bu sabah erken saatlerde Cenin'in kuzeyindeki el-Celeme kontrol noktasına silahlı saldırı yapıldı. İsrail askerleri bölgede arama çalışmaları başlattı.

20'den fazla askeri araçla Nablus’un çeşitli yerlerine baskın düzenleyip tüm giriş ve çıkışları kapatan işgal güçleri, Za'tere kontrol noktasındaki silahlı saldırıda kullanıldığı düşünülen aracın bulunduğu yerde arama çalışmaları yaptı. İsrail güvenlik güçleri, camiye gitmekte olanların yanı sıra birkaç vatandaşı tutuklarken dün yanan araca da el koydu.

İşgal güçleri, iki gün önce Akraba beldesi topraklarına ait olan Yanun köyünü tamamen izole edip tüm giriş ve çıkışları kapattı. 

Siyonist işgal kuvvetleri, düzenlediği baskınlarda Ramallah’ta 2, el-Halil’de 3, Kalkilya’da 1 ve Kudüs’te 7 Filistinliyi tutukladı. 

Siyonist yerleşimciler, dün gece Nablus'un güneyindeki Burin köyü yakınlarında yola çiviler atarken, Muhammed Neccar'ın ailesiyle birlikte içinde bulunduğu araca taşlarla saldırıp hasara yol açtı.

Filistin’deki yerel kaynakların ifadelerine göre Nablus’un doğusunda Filistinli Arif Cabir’e ait 25 dönümlük tarım arazisinde işgal amacıyla karavan yerleştiren bir grup Yahudi yerleşimci, duruma tepki gösteren Filistinli sivillere saldırıp biber gazı sıktı.

Diğer taraftan Yahudi yerleşimcilerin, Nablus’un el-Lubben eş-Şarkiyye beldesinde Filistinlilerin araçlarına taş atması sonucu bir Filistinli yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri, ülkede terör estirip çeşitli bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89