• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İranlı Vekil: Esed için 30 milyar Dolar harcadık

İranlı Vekil: Esed için 30 milyar Dolar harcadık
İran rejimi Esed'in iktidarda kalması için 30 milyar Dolar harcadı. İranlı Vekil Heshmatollah Falahatpisheh, bunun ağır bir maliyet olduğunu söyledi ve Esed'ten bu parayı ödemesini istedi.

İranlı Vekil: Esed için 30 milyar Dolar harcadık

Haber: Referans Medya

Yaptırımlar, petrol fiyatlarında yaşanan olağanüstü düşüş ve salgın nedeniyle en zor dönemini yaşayan İran rejimi Yemen, Suriye ve Irak'ta devam eden savaşın sahada fiili güç olarak ta varlığını sürdürüyor. 

Her 3 cephede de Devrim Muhafızları ve farklı ülkelerden toplanan milisler aracılığı ile savaşmaya devam eden İran'ın tavrı içeriden bir isim tarafından eleştirildi. İran'lı Milletvekili Heshmatollah Falahatpisheh, Hükümet tarafından Beşar Esed için harcanan 30 milyar Dolar'ın ülke için büyük bir yük olduğunu söyledi ve Şam bize bu parayı ödemeli' dedi.

'Bu paraları Esed'ten geri almak zorundayız'  diyen Falahatpisheh, halkımızın parası onlara geçti. Esed bizim bütçemizden yapılan bu parayı tekrar İran'a iade etmek zorunda' ifadelerine yer verdi. 

201611108226134833.jpg

 İran'da Ruhani Hükümetine yakın medya kuruluşlarından Etemad gazetesine konuşan Heshmatollah Falahatpisheh, “İran, Esed'i iktidarda tutmak için 20 ila 30 milyar dolar harcadı. Hem de yaptırımlarla etrafımızın sarıldığı bir zamanda. Tekrar ediyorum, Suriye'ye 20 milyar ila 30 milyar dolar vermiş olabiliriz. Suriye'de 9 yıllık savaş döneminde İran, Esed rejimi için çok önemli bir müttefik oldu. Şii milis savaşçılarının, İran Devrim Muhafızları Corp (IRGC) komutanlarının, silahlarının ve teçhizatının ve Hizbullah gibi vekil gruplarının finansmanını bizzat karşıladı. Şimdi Suriye bu verilenleri iade etmek zorunda" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89