• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

İranlı General açıkladı: Kasım Süleymani Irak ve Suriye'de 82 tugay kurdu

İranlı General açıkladı: Kasım Süleymani Irak ve Suriye'de 82 tugay kurdu
İran Devrim Muhafızları Generali ve dini lider Ali Hamaney’in Askeri Başdanışmanı Yahya Rahim Safevi, geçtiğimiz yıl öldürülen Süleymani hakkında konuştu.

Referans Medya

İranlı General Yahya Rahim Safevi, Tahran'da düzenlenen ''Devrimin ikinci adımı ve Süleymani metodu'' isimli konferansta konuştu. Safevi yaptığı konuşmada, Süleymani'nin farklı ülkelerden 70 bin savaşçıyı Irak ve Suriye'ye taşıdığını söyledi. 

Şarkul Awsat'ın İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya dayanarak verdiği bilgilere göre Safevi , ''İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyonlar sorumlusu Kasım Süleymani’nin, farklı uyruklardan savaş cephelerine topladığı milisleri Kudüs Gücü Tugayı şemsiyesi altında savaştırdığını'' anlattı.

ci9fwsafid.jpg

Savaşı fırsata çevirdi

General Yahya Rahim Safevi, ''İran, Suriye ve Irak savaşını fırsata dönüştürdü dediği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Süleymani, Şii Afgan savaşçıların yer aldığı Fatimiyyun Tugayı, Pakistanlı savaşçılardan oluşan Zeynebiyyun Tugayu ve Iraklı milislerin bulunduğu Haydariyyun Tugayı’nı kurdu. İran'ın bölgede onlarca silahlı milis örgüt kurma adımı ile Süleymani okulunun stratejik yönetimi altında tehdid fırsata çevrildi. 

Türkiye dahil bölge ülkeleriyle üst düzey ilişkiler kurdu

Safevi Irak ve Suriye’deki konvansiyonel orduların yanında bu milislerin olmasını “önemli ve zor bir iş” olduğunu vurguladı. İran dini lideri Hameney'in askeri danışmanı Safevi, ''Süleymani, ABD’nin ve bölgedeki müttefiklerinin stratejisine karşı 4 Arap ülkesinde (Irak, Suriye, Yemen ve Lübnan’da) üstlendiği askeri rolünün yanı sıra, Rusya, Türkiye, Afganistan ve Irak’ın devlet başkanlarıyla ‘stratejik’ düzeyde diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi'' dedi.

Süleymani metodunu benimseyin çağrısı yaptı

Rahim Safevi, Akdeniz’in doğusundan Asya’nın batısına ve Güney Amerika’ya uzanan bölgeyi “Direniş Cephesi” olarak aldandırdı. Genç nesillere “Süleymani metodunu” benimseyin çağrısı yapan Safevi, “Süleymani okulu, Irak ve Afganistan’ın işgalinde ve 11 Eylül’den sonra bir Amerikan hegemonyası ile Yeni Ortadoğu’nun ortaya çıkması konusunda ABD’nin siyasi ve askeri yenilgiye uğramasına neden oldu” dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89