• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

İran ve Suudi Arabistan'da petrol boru hattı ve tankere eşzamanlı saldırı

İran ve Suudi Arabistan'da petrol boru hattı ve tankere eşzamanlı saldırı
Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde demirli petrol tankerinde patlama ve yangın çıktı. Bu patlamaya eş zamanlı olarak İran'ın iki eyaletinde petrol boru hattı patladı.

Referans Medya

Suudi Arabistan'ın Cidde limanında bir petrol tankerinde patladı ve 22 mürettebatın bulunduğu tankerde yangın çıktı. İran'da ise Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde patlayan petrol boruları büyük çaplı yangınlara sebep oldu ve yapılan müdahalelere rağmen çıkan yangınlar söndürülemedi. Meyankuh bölgesinde yaşanan patlama ve yangına dair bilgi veren İlçe Kaymakamı İmdad Şehbazi, birçok noktada çıkan yangınların devam ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan ''patlama dış kaynaklı'' dedi

Suudi Arabistan makamları Kızıldeniz kıyısındaki Cidde Limanı'nda demirleyen petrol yüklü tankere saldırı olduğunu açıkladı. Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada ''BW Rhine adlı Singapur bandıralı petrol tankerinde dış kaynaklı bir saldırı nedeniyle patlama oldu'' denildi. Olaya ilişkin,' petrol sızıntısının yaşanabileceği' uyarısı yapıldı.

Yerleşim birimlerinde elektrik ve gaz kesildi

İranlı yetkili, ''Yangınlar Serhun şehrine kadar ulaştı. Olası bir felaketi önlemek için Serhun şehrinde elektrik ve gazı kestik. Kısa sürede bölgedeki nehir ve arazilere taşan petrolleri temizleme işlemini bitirmek istiyoruz” sözleriyle yaşanan felaketi özetledi. 

Meyankuh bölgesinden petrol taşıyan boru hatlarından taşan petrolleri temizleme çalışmaları başlatılırken hattın normale dönebilmesi için bir kaç günlük çalışmaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Patlama ve yangınlarda ölen olmadığı bilgisi verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89