• BIST 10252.48
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İran Tel Rıfat’ta PKK’yı eğitiyor

İran Tel Rıfat’ta PKK’yı eğitiyor
Suriye Milli Ordu Sözcüsü Yusuf Hammud İran’ın Tel Rıfat bölgesinde PKK militanlarını eğittiğini söyledi. Referansmedya.com’a konuşan Hamud, Suriye’de yer alan PKK varlığı ile İran arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu söyledi.

İran Tel Rıfat’ta PKK’yı eğitiyor

 

Haber Referans Medya / Fuat Durmuş 

Suriye Milli Ordu Sözcüsü Yusuf Hammud İran’ın Tel Rıfat bölgesinde PKK militanlarını eğittiğini söyledi. Referansmedya.com’a konuşan Hamud, Suriye’de yer alan PKK varlığı ile İran arasında güçlü ilişkiler var diye konuştu. PKK'nın Afrin'e yönelik saldırılarının ana üssü olan Tel Rıfat kasabası ve 20'den fazla köy, mezra 2015 yılından bu yana terör örgütü tarafından kontrol ediliyor. 

Referansmedya.cum'un sorularını yanıtlayan Yusuf Hamud, İranlı yetkililerin bölge de güç bulunduran farklı ülkelere ‘bu coğrafya da ne işleri var’ çıkışını hatırlattı ve bizde aynı haklı soruyu İran’a soruyoruz. Sizin Suriye’de ne işiniz var’ dedi.

 

Tel Rıfat’ta PKK’lıları Hizbullah ve Devrim Muhafızları eğitiyor

 

İran’ın halen Tel Rıfat bölgesinde 4 eğitim kampında aktif güç durumunda olduğunu kaydeden Yusuf Hamud, buralarda Devrim Muhafızları ve Hizbullah’tan askeri uzmanlar PKK’ya eğitim veriyor. Ana üs olarak kullandıkları nokta ise Matar Mınnag. Bu hatta 400’den fazla Şii milis ve Devrim muhafızı var. PKK’nın muhalif bölgelere ve Türk askeri üslerine yönelik saldırılarda da İran destekli yapıların büyük katkısı var. Elimiz de İran ve PKK ilişkisini gösteren çok sayıda kanıt var’ ifadelerini kullandı. Hamud, ayrıca İran’ın terör destekçisi bir işgal gücü olduğunu vurguladı.

98534f4c-816e-4743-acdb-51c4e65e4011-001.jpg

İran’ın hedefi sadece askeri değil

 

Yusuf Hamud, ‘İran, dünyanın farklı ülkelerinde özel yöntemlerle milis gruplar oluşturarak etkinlik yürütüyor. Sonra bu gücü uluslararası arena da koz olarak kullanıyor. Ancak nihai hedefleri askeri olmaktan daha öte inançlarını, ideolojilerini ihraç edecek zemin oluşturmak. Demografik değişim planlarını bu motivasyonla yapıyorlar. Başkentlerini etki altına aldıkları ülkelerde hiç vakit kaybetmeden Hüseyniyeler açmaları bu sebepten. Suriye’de şu an yüzlerce camiyi Hüseyniye’ye çevirdiler. Çocuklarımız İran’ın mezhep, inanç dayatısı ile zehirleniyor. Esed zaten yok hükmünde ve İran camiler yanında Suriye’de tüm eğitim sistemine nüfuz etti. Ders kitaplarında kendi ideoloji ve akidesine göre düzenlemeler yaptırdı. Bir çok okulda tamamen İran’dan gelen öğretmenler Şii inancı doğrultusunda eğitim veriyor. İran kesinlikle dini istilaya askeri boyuttan çok fazla önem veriyor’ tespitinde bulundu.

 

PKK İran sayesinde yayıldı

 

Tahran ve Kandil arasında güçlü bağlar olduğuna dikkat çeken Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

Herkes İran’ın sadece Şii milisleri desteklediğini düşünüyor. Oysa PKK’nın Suriye’deki ilk oluşumu, yayılma dönemi ve askeri yapılanma süreçlerinde İran örgüte büyük destek verdi. Haseke, Halep, Aynel Arab, Afrin’i işgal etmelerinde Esed rejimini yönlendiren ve PKK’ya alan açan güç İran’dır. Şu an bu işbirliği güçlü bir biçimde sürüyor. PKK tüm hesaplarını işgal güçlerine yaslanma üzerine kuran bir terör yapılanması. Bu sebeple de karşılıklı kullanım, menfaat ekseninde herkesle işbirliğine gidebilen bir yapısı var. Halep ve Tel Rıfat aksında PKK, varlığını Rusya, İran ve Esed’e aynı anda terör hizmeti sunarak devam ettiriyor.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89