• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

İran Suriye'de füze sistemi kuruyor

İran Suriye'de füze sistemi kuruyor
İç savaş sürecinde Esed'in iktidarda kalmasında en etkin faktör olan İran, İsrail hava saldırılarına karşı Suriye'de savunma sistemi kuruyor. İran'ın bu hamlesi Putin yönetimini rahatsız eden gelişme olarak yorumlanıyor.

Referans Medya

İran Genelkurmay Başkanı General Mohammad Bageri'nin Şam ziyaretinde Esed rejimi ile Tahran arasında füze anlaşması yapıldı.

İran ve Suriye resmi kaynakları ziyaret kapsamında bu yönde görüşmelerin yapıldığını doğruladı.

157207596-001.jpg

İsrail saldırılarına karşı koyacak

İran'ın füze hamlesinin İsrail uçaklarının Suriye içerisinde yaptığı operasyonlara karşı koyma amacı taşıdığı belirtiliyor. İran - Suriye füze anlaşmasının
Rusya'nın Suriye'ye konuşlandırdığı S-300 ve S-400’leri İsrail saldırılarında aktive etmemesi nedeniyle alındığı kaydedildi.

İlk alternatif Baver - 373

İran'ın Suriye'de konuşlandıracağı füzeler arasında Baver-373 tipi savunma sisteminin yer alacağı konuşuluyor.
İran Genelkurmay Başkanı General Mohammad Bageri ile Suriye Savunma Bakanı General Ali Eyub arasında gerçekleşen görüşme ve taraflar arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşmasında ülkeler arasında savunma sahasında koordinasyonun artırılması başlığı dikkat çekti. Füze ve radar sistemlerinin bu kapsamda öncelik taşıdığı sızan bilgiler arasında.

İran Tesnim News ajansı, anlaşma kapsamında Suriye’nin İran’dan Baver-373 ve Khordad-3 adlı hava savunma sistemleri alacağını haberleştirdi.

Moskova rahatsız

Suriye rejimi halen
Rus yapımı S-200, Buk-M3, ve Pantsir savunma donanımına sahip. Bu sistemlerin İsrail hava akınlarına mukavemette yetersiz kalması tarafları yeni arayışlara itti. Esed'e yakın kaynaklar Golan, Şam ve Humus başta olmak üzere kritik noktalarda kurulması planlanan İran füze rampalarının Moskova'da rahatsızlığa sebep olduğunu iddia etti.

S 300'ün muadili

Uzmanlar, İran yapımı Baver-373 füzesinin S-300’e en yakın sistem olduğu dillendiriliyor. İran medyası, Baver 373'ün S-300 kadar başarılı olduğu yönünde bir çok haber paylaştı.

Sayyad füze sisteminin ise Şah döneminde ithal edilen ABD füze teknolojisinden kopya edildiği ve daha sonra Rusya’dan alınan sistemlerle desteklendiği belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89