• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İran Ordu Sözcüsü'nden Türkiye'ye tehdit: Bedel ödetiriz

İran Ordu Sözcüsü'nden Türkiye'ye tehdit: Bedel ödetiriz
İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfazl Şikarci, Karabağ'da yaşanan duruma dair konuştu.

Referans Medya

İran'ın yarı resmi haber ajansı el Alem Tv'ye konuşan General Ebulfazl Şikarci, ''Azerbaycan ve Ermenistan'ı komşu olarak gördüklerini ve Karabağ çatışmasındaki her iki tarafa da saygı duyduklarını'' dile getirdi. İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Şikarci, Karabağ'da yaşanan olaylara ilişkin verdiği mülakatta Türkiye'yi Suriye'den savaşçı getirmek ve İsrail'e bölgede alan açmakla suçladı ve isim vermeden tehdit etti.

Ermeniler zarar görmemeli

İran Ordu Sözcüsü Şikarci, Azerbaycan'ın işgal altında olan toprakların kurtarılması gerektiğini vurguluyoruz. Ancak önemli olan başka bir mesele de orada yaşayan Ermeni halkının zarar görmemesidir, özellikle Müslüman bölgelerde yaşayan Ermeniler'' vurgusu yaptı.

Cevabımız ağır olur

Ebulfazl Şikarci, İran Arapça yayın yapan el Alem Tv'ye yaptığı değerlendirmede, "İran İslam Cumhuriyetinin Azerbaycan ve Ermenistan ile ortak sınırları var. Bizim için sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşların güvenliği öncelik arz ediyor. İran'a yönelik en küçük bir taciz ya da taarruza cevabımız ağır olacak'' dedi. 

Türkiye'yi işaret etti; 'bedel ödetiriz' dedi

Ordu Sözcüsü General Şikarci Karabağ bölgesine tekfirçi teröristlerin getirildiğini ve bunun İran açısından kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti.

Ebulfazl Şikarci açıklamasında, ''İsrail bölgede casus üsler kurdu. Bu üslere İran sınırları ve çatışma bölgeleri yakınlarında yenilerinin eklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu iki konu İran için hayati önem taşıyor ve bu hassasiyetimizin dikkate alınması gerekiyor. Bu konuda yaşanacak olumsuzluklardan, 'tekfircileri bölgeye taşıyan ve çatışmalara dahil eden ve Siyonistlerin önünü açan ülke sorumlu olacaktır.' İran hiç bir biçimde bu olaya sessiz kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İran son dönem sınır hattına ağır silah ve çok sayıda asker sevkiyatı gerçekleştirdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89