• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Irak'ta PKK ile Peşmerge arasında çatışma

Irak'ta PKK ile Peşmerge arasında çatışma
Terör örgütü PKK/YPG Suriye üzerinden Irak'taki Peşmerge güçlerine saldırdı. Çatışmada ağır silahların da kullanıldığı öğrenildi.

Referans Medya

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye üstünden Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırı düzenlediği bildirildi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Bakanı Yadımcısı Serbest Lezgin olayı, PKK-YPG'ye ye bağlı bir grup sınırın Suriye tarafından saat 04:00 sularında Peşmerge Güçleri’ne ait bir kontrol noktasına vahşice saldırdı'' ifadeleri ile duyurdu. Serbest Lezgin, Ne PKK ne PKK dışındakilere, ne de kendilerini her hangi bir oluşum olarak tanıtan hiçbir güç ve örgüt gayri meşru ve illegal yollarla Kürdistan Bölgesi’nin topraklarına girmesine müsaade etmeyeceğiz'' diye konuştu. 

Gerginlik gece 01.00'de başladı

Peşmerge tarafından yapılan açıklamada olaya ilişkin şu bilgiler verildi:

"Saat gece yarısı 01.00’da bir grup silahlı PKK üyesi kaçak yollarla Kürdistan Bölgesi’ne geçiş yapmak istedi. Söz konusu grup Peşmerge Güçleri’nce tespit edilmiştir ki onların görevi yıllardır bu sınırları korumaktır. Ayrıca bütün Kürdistan halkı ve siyasi taraflar biliyor ki, Rojava ile işbirliğimizin ve geliş gidişlerin düzenlenmesi için aramızda resmi bir sınır kapısı bulunmaktadır. Ancak silahlı grup bu gece saat 01.00 sularında kaçak yollarla bu tarafa geçmeye çalıştı. Zerevani güçleri bu grupla karşı karşıya geldi ve bunların sivil olmadıkların, Rojava’daki durumdan dolayı Kürdistan Bölgesi’ne gelenlerden olmadıklarını tespit etti. Silahlı oldukları tespit edildiğinde kendilerine geri gitmeleri yönünde uyarı yapıldı''

Açıklamada "PKK’li grubun 8 kişiden oluştuğunu Peşhabur ve Sıhela mevkilerinden  Kürdistan Bölgesi’ne “gayri meşru” bir şekilde geçmeye çalıştıklarını ancak Peşmerge güçlerinin kendilerini uyardığı'' kaydedildi.

Ağır silahlar kullanıldı

Taraflar arasında yaşanan çatışma Suriye'den Irak'a geçiş yapmak isteyen PKK'lılar yüzünden başladı. Terör örgütü Peşmerge'nin geçiş konusunda zorluk çıkardığı bölgeye 50'den fazla militan sevk etti ve gerginlik çatışmaya dönüştü. Rudaw'da yer alan bilgilere göre çatışma 2 saat aşkın süre devam etti. Tarafların  olay esnasında ağır silah ve roketlerle birbirine saldırdığı, bölge de çatışma potansiyeli ve gerginliğin devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89