• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Irak İstihbaratı'ndan PKK'ya silah sevkiyatı

Irak İstihbaratı'ndan PKK'ya silah sevkiyatı
Irak istihbarat birimi özel yöntemlerle PKK terör örgütüne silah sevk etti. Irak İstihbarat biriminin refakat ettiği silahlar PKK'nın kontrol ettiği Mahmur kampında örgüt sorumlularına teslim edildi.

Referansmedya.com'un konuştuğu Irak'lı kaynak, Irak istihbarat biriminin PKK'ya teslim ettiği 2 kamyon silahı özel bir güzergah kullanarak taşıdığını belirtti. Silahların taşınmasında Talabani grubuna ait MAM Vakfı'nın paravan olarak kullanıldığını anlatan kaynak, terör örgütüne verilen silahların resmi işlem kaydının ise Mahmur'a insani yardım şeklinde düzenlendiği ve içeriğinin un, yağ, bulgur gibi ürünler olarak gösterildiğini kaydetti. 

 

PKK Türkmenlere saldırı hazırlığında 

 

Mahmur'a yapılan silah sevkiyatı ilk olarak Irak Türkmen Cephesi Başkanı tarafından duyuruldu. Salihi, kişisel twiter hesabından yaptığı paylaşımda, PKK'nın Türkmenlere saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu ve bu sevkiyatın  tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Salihi, Yeni Şafak'tan Talha Menteş'e yaptığı açıklamada Kerkük'ün ciddi tehdit altında olduğunu söyledi.Terör örgütü PKK'ya silah götüren ekibin PKK elebaşısı ve örgüt flamaları önünde verdiği samimi pozda dikkatlerden kaçmadı. 

88999d6c-3615-49b8-a450-53ea0f0e86bc.jpg

Güvenliğimiz tehlikede 

Erşat Salihi, “Bu kamyonlarda silah varsa ve Kerkük’ten geçerken boşaltıldıysa bizim güvenliğimiz tehlike altında. Süleymaniye’den Mahmur’a giden en kısa yol Erbil’den geçmesine rağmen bu kamyonlar Türkmenlerin görmemesi için Kerkük merkezi yerine güneyinde bulunan Havice’den geçti. İki kamyon sır gibi saklanıyor. Kamyonlarda silah varsa ve Kerkük’ten geçerken boşaltıldıysa bizim güvenliğimiz tehlikede. Bu kamyonlar özel kuvvetlerin koruması altındaydı ve geçişleri de resmi izinle oldu. Hükümete sordum, herkes cevap vermekten kaçındı” diye konuştu. Kamyonlarda ne olduğunu bilmediklerini aktaran Salihi, “Mahmur’a ulaşmadan önce KDP’nin Peşmerge kontrol noktası var. Önceden geçişe izin verilmemiş, sonrasında talimat gelince kapıları açmışlar. PKK, Irak Türkmen Cephesi’ne saldırı hazırlığında, bu yüzden endişeliyiz. Bu çatışmalar sırasında terör örgütü ciddi şekilde organize oldu. Etrafımızda DEAŞ da var. Emniyetimizi bozmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Referans Medya/ Yeni Şafak

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89