• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Irak hapishanelerinden işkence görüntüleri sızdı [Video Haber]

Irak hapishanelerinden işkence görüntüleri sızdı [Video Haber]
Iraklı bir subayın Şii polis güçlerince Sünnilere yapılan işkenceleri cep telefonuyla kaydedip yakınları ile paylaşması, görüntülerin internete sızmasına neden oldu.

Şok edici işkence görüntüleri hakkında sosyal medya hesapları üzerinden açıklamada bulunan bazı sivil toplum kurumları Irak’taki Şii mezalimine sessiz kalındığını dile getirdiler. Aktivistlere göre ise söz konusu görüntüler Irak’daki Sünnilere karşı uygulanan sistematik Şii işkencelerinin sadece minik bir bölümü ve buz dağının sadece görünen kısmı.

Sünni ve Şiiler arasındaki fikir ayrılığının savaşı yaşanan Irak’da adeta Mezhep savaşı yaşanıyor. Uluslar arası gözlemciler Irak’da Sünnilere yönelik sistematik işkence ve tecavüzün sürdürüle geldiği ve yaygınlaştığı konusunda hem fikir.

Irak’ta binlerce Sünni, sadece Sünni olmalarından dolayı gözaltına alınıyor ve çeşitli işkencelere maruz bırakılıyor. Sünni kafatası avına çıkan Irak polisinin tutuklamasının başlıca bahanesi DAEŞ üyeliği.

DAEŞ üyesi olarak gözaltına alınan yüzlerce kişinin kaybedildiği, bir çok kadına tecavüz edildiği ve erkek çocuklara dahil tecavüzde bulunulduğu gözlemci raporları arasında yer alıyor.

Irak’ta cezaevlerinde binlerce erkek, kadın ve çocuk tutuluyor. Esirler kötü muamele ve işkenceye maruz bırakılarak olumsuz şartlarda yaşamaya zorlanıyor.

Tutuklamalar genellikle asılsız suçlamalar ile gerçekleştiriliyor. Bir kez mahkumiyet kararı verildiğinde mağdurlar izole edilmiş tesislerde taciz ve ağır cezalar ile karşı karşıya kalıyor.

Söz konusu cezaevlerinde çırılçıplak soyulan erkek mahkumlar üst üste piramit gibi yığılırken, çeşitli sistematik işkencelere maruz kalıyorlar.
Iraktaki gizli hapishaneler hakkında yorum yapan aktivistler tanık olduğu manzarayı şöyle dile getiriyor:
“Tel örgülerle çevrili dar avluda koşuşturan, bağrışan ve ağlayan çocuklar.. Vücutlarında böcek ısırığı bulunanlar, donuk bakışlar ve tel örgülere tutunanlar…”

Irak’ta Şiilerin kontrolü altındaki zindanlarda erkek çocukların bile defalarca tecavüze uğradığı, hamile kalan kadınların ise işgalci ABD askerleri tarafından acımazsızca katledildiğini artık batılı gözlemciler de inkar etmiyor. Birçok batılı gözlem kuruluşu ve araştırma evi Irak’ta Şiilerin Sünnilere yaptığı zulmü belgelerle tescillemiş durumda.
Bütün bunların yanında Ortadoğu Hıristiyanlarını korumak için olağanüstü gayretler gösteren, yardımlar yapan Haçlı ve Siyonist güçler, dindar Sünnileri en büyük düşman olarak görüyor ve sistematik işkenceleri örtbas ediyor.

İşte en son hangi hapishanede çekildiği bilinmeyen ve sosyal medyaya yansıyan görüntüler de, hem zulmün ve hem de sessiz kalarak yapılan zalimliğin bir örneği durumunda:

Kaynak: Mira Haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89