• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

İmamoğlu Çin'i tebrik etti; Paris Belediye Başkanı 'orada zulüm var' dedi

İmamoğlu Çin'i tebrik etti; Paris Belediye Başkanı 'orada zulüm var' dedi
Ekrem İmamoğlu Çin'in kuruluş yıldönümü bir video kaydı ile kutladı. Aynı gün bir mesaj yayınlayan Paris Belediye Başkanı ise Çin'e Türklere zulmediyorsun' dedi.

Referans Medya

Ekrem İmamoğlu tarafından yayınlanan Çin Komünist yapılanmasının kuruluşunu tebrik mesajı Doğu Türkistanlıları üzdü. Sosyal medyada binlerce Doğu Türkistanlı, maruz kaldıkları zulme rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ''Çin Kominist Devleti'nin'' kuruluşunu kutlamasının yüreklerini sızlattığını yazdı. İmamoğlu'nun yaşadıkları acıları görmezden gelmesini affedilmez bir hata olarak nitelendiren Doğu Türkistanlılar, ''Ekrem İmamoğlu'ndan o mesajda Türklerin maruz kaldığı soykırımdan bahsetmesini de beklerdik'' sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Endişe verici

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo aynı gün mesaj yayınlayan bir başka siyasi oldu. Hidalgo, Çin'i Doğu Türkistan'da yürüttüğü faaliyetler nedeniyle eleştirdi ve yaşananları 'endişe verici' olarak nitelendirdi. Fransız Sosyalist Partisi adayı olarak Paris Belediye Başkanlığı yarısını kazanan Anne Hidalgo meajında, ''Çin'de Uygurların karşı karşıya olduğu durum endişe verici ve kabul edilemez. Bireysel haklarına, dillerine ve kültürlerine saygı duyulduğunu görmeleri gerekir'' vurgusu yaptı. 1 Ekim'de dünya geneli bir çok ülkede gösteri düzenleyen Doğu Türkistanlılar, Paris Belediye Başkanı'nın mesajından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kamplar gösterilmiyor

BM ve diğer uluslararası örgütler, kampların incelemeye açılması çağrılarını yinelerken, Çin şimdiye kadar kendi belirlediği birkaç kampın az sayıda yabancı diplomat ve basın mensubu tarafından kısmen görülmesine izin verdi. Çin makamları, BM yetkililerinin doğrudan bilgi almak amacıyla bölgede serbestçe inceleme yapma taleplerini ise geri çevirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89