• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İlham Aliyev: Fare gibi saklanıp köpek gibi kaçıyorsunuz

İlham Aliyev: Fare gibi saklanıp köpek gibi kaçıyorsunuz
İlham Aliyev akşam saatlerinde yaptığı halka sesleniş konuşmasında Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve sahada savaşan işgal güçleri için çarpıcı ifadeler kullandı.

Referans Medya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halka sesleniş konuşmasına, "Cebrail şehri ve 9 köy işgalden kurtarıldı. Cebrail bölgesinin ve diğer toprakların kurtuluşunda aktif rol alan tüm Azerbaycanlı asker ve subayları yürekten tebrik ediyorum. Allah'tan bu kanlı savaşlarda ölen şehitlerin canlarının huzurunu istiyorum. Yaralı askerlerimize Allah'tan şifa diliyorum'' sözleriyle başladı. 

Tarih yazıyoruz

İlham Aliyev tarihi konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Yeni bir tarih yazıyoruz. Tarihi adaleti yeniden tesis ediyoruz. Karabağ bizim kadim toprağımız. Azerbaycan halkı yüzyıllardır bu topraklarda yaşadı. Ancak 30 yıldır bu topraklar Ermeniler tarihi işgal ettiler. Tarihi eserlerimizi, camilerimiz yok ettiler Dağlık Karabağ bizimdir. Geri dönüyoruz, döneceğiz!” Cabrail'in kurtarılması Ermenistan'a ve destekçilerine ders olmuştur.

Fare gibi gizleniyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ermeni Başbakan Paşinyan'a seslendi ve ''İşgal ettiğin topraklarda dans edip kutlama yapıyordun. Şimdi fare gibi gizleniyorsun. Nerdesin ? Çık ortaya'' ifadelerini kullandı.

Köpeği kovar gibi kovalıyoruz

Aliyev ayrıca ''Şuşa'da dans ediyorlardı, bize şart koşup halkımızı aşağılıyorlardı. Şimdi onları köpeği kovar gibi kovuyoruz. Paşinyan her gün bir dünya liderini arıyor. Aramadığı adam kalmadı. “Sen kimsin ki bize şart koşuyorsun? Şimdi ne şartı koyacaksın? Ateşkes için yalvarıyorsun.” “Ateşkes için onlara vakit mi verelim? Vakit verelim de güç toplasınlar? Adam toplansınlar?” çıkışında bulundu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ateşkes şartlarını ise şöyle özetledi:

-Özür dileyecekler 

-Karabağ'ın Ermenistan'ın olmadığını açıklayacaklar 

-Çekilmek için net takvim açıklamalılar

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89