• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

İdlib'te M-4 isyanı

İdlib'te M-4 isyanı
Binlerce İdlibli yeniden sokaklara döküldü. Bölge genelinde 13 Mart Cuma namazı sonrası başlayan eylemler büyüyerek devam ediyor.

 

Referans Medya [Özel Haber]

İdlib halkı, bölge de yalnızca Türkiye'nin olmasını istiyor. M-4 güzergahında yer muhalif bölgelerde binlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenleniyor. Eriha’da yoğunlaşan protestolar kapsamında yol çevresinde yüzlerce çadırlık protestocu çadırı kuruldu. Yol üzerinde lastikler yakarak eylem yapan İdlibliler, 15 Mart'ta bölgede Rus askeri görmek istemediklerini söylüyorlar. Türk ve Rus heyetler arasında varılan mutabaktta M-4 karayolunun Güney ve Kuzey aksında 6’şar kilometrelik silahtan arındırılmış güvenli alan ve yol boyu Rusya-Türkiye ortak devriye faaliyeti icra edilmesi maddeleri yer almıştı. Ankara’da yapılan son toplantılarda 15 Mart’ta ilk ortak devriyenin gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ruslar bu halkın katili

Suriyeli muhalif kanadın çatı yapılanması olan Vatan Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada ‘Türkiye'ye büyük güven ve saygı duyuyoruz ancak Ruslara güvenmiyoruz' dedi. Naci Mustafa İdlib halkında var olan tedirginliğin sebebi, Dera, Guta gibi bölgelerde yaşanan trajedinin tekrar ederek bölgeye rejim unsurlarının getirilmesidir' diye konuştu.

Rusya-Esed ve İran unsurları bulunmayacak

 Suriye merkezli shahedagency.com isimli haber portalına konuşan Ulusal Ordu Yetkilisi bir başka isim ise 5 Mart'a Rusya ile Türkiye arasında Moskova'da varılan mutabakat kapsamında Lazkiye-Halep Karayolu (M-4) güneyinde Rus askerinin konuşlanmayacağını söyledi. Bölge Esed kontrolüne girmeyecek diyen kaynak, Türk tarafı ile yaptığımız toplantıda bize sadece anlaşma gereği M-4 Karayolu'nda Türk-Rus ortak askeri devriyelerinin gerçekleştirilecek. Devriye güzergahı olarak ta Terinbe bölgesinde bulunan TSK gözlem noktası ile Lazkiye'de Rejim kontrolünde olan koridor belirlendiği bize açıklandı' dedi.

Rusya-İran Suriye'den defol sloganları atıyorlar

 

Eriha ve Kefer Nübbul merkezli isyan eylemleri 13 Mart günü Cuma namazı sonrası başladı. Rusları bölgede istemiyoruz temalı döviz ve pankartlara sık sık atılan Rusya-İran Suriye'den defol sloganları eşlik ediyor. Lazkiye-Halep yolunun muhalif bölgelerde kalan kısmında bir çok noktada çadırlar kuruldu. Karayolunun Eriha kısmında yoğunlaşan protestolar kapsamında sık sık lastikler yakılıyor. Protestocular, Rus - İran ve Esed güçlerinin kurtarılmış bölgelere girmesini istemediklerini, bunun yeniden büyük çaplı göç dalgalarına sebep olacağını ve artık evlerinden ayrılmak istemediklerini dile getiriyorlar.

Dünya için Koronavirüs neyse Suriye için Esed odur

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını Halep - Lazkiye Otoyol güzergahında devam eden gösterilere de yansıdı. Eylemciler tarafından hazırlanan dövizlerde ilginç mesajlar verildi. Cisr Eriha bölgesinde taşınan bir dövizde 'Esed ve çetelerinin izole edilmesi Koronavirüsün izole edilmesi kadar önemli' sözleri yazıldı. Benzer bir pankartta ise Korona dünyayı Esed ise Suriyelileri öldürüyor' ibaresi yer aldı.


5cfe66b7-b440-48f8-ad6e-0f2531bdfdea.jpg

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89