• BIST 10282.33
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

İdlib'te Koronavirüs tehdidi

İdlib'te Koronavirüs tehdidi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'İdlib'te Koronavirüs büyük tehdit' dedi. Bölge genelinde koşulların çok kötü olduğunu açıklayan Suriye Yardım Koordine Birimi ise 'İdlib'te önlem alınmazsa felaket olur' uyarısında bulundu.

İdlib Koronavirüs tehdidi

Suriyeli muhaliflerin kontrol ettiği tek İl olma özelliği taşıyan ve sağlık altyapısının yüzde 80 oranında Rus, Esed, İran bombardımanlarında tahrip edildiği İdlib'te koronavirüs seferberliği başlatıldı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye’de yerlerinden edilen binlerce kişinin yaşadığı ve insani koşulların oldukça kötü olduğu İdlib bölgesinde Koranavirüsün ortaya çıkması ve yayılmasının önüne geçebilmek için harekete geçti.

DSÖ Sözcüsü Hedinn Halldorsson, mevcut sağlık ve hijyen koşullarının oldukça kötü olduğu idlib’de bu salgının teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi konusunda şu anda gerekli imkanların olmadığı uyarısında bulundu ve bölgede gerekli tedbirlerin alınması için girişim başlattıklarını söyledi.

Hedinn Halldorsson, İdlib'de sayıları üç milyonu bulan sivil halk arasında bu virüsün yayılma riskinin ciddi bir endişe kaynağı olduğu uyarısında bulundu.

Rejim bölgeleri kapalı

Türk sınırından geçerek kuzeybatıdaki halka gerekli insani ve sağlık yardımı götürdüklerini kaydeden DSÖ temsilcisi, rejimin kontrol ettiği bölgelere giremediklerini kaydetti. 

Hedinn Halldorsson, İdlib’de bu virüsün tespiti ve teşhisi için gerekli eğitimlerin verilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Suriye'nin üçte biri İdlib'te

Suriyeli STK'ların çatı kuruluşu niteliği taşıyan 'Yardım Koordine Birimi' (ACU) raporlarına göre savaş ve şiddet sarmalından kaçarak farklı bölgelere sığınan Suriyeli sayısı 13 milyonu geçti. Devam eden 9 yıllık savaş döneminde 6 milyonu aşkın Suriyeli'de ülke dışına çıkmak zorunda kaldı. ACU tarafından elde edilen son verilere göre  savaş öncesi 21 milyon olan Suriye nüfusunun hale hazırda 14 milyonu Esed mıntıkasında yaşıyor. Toplamda 6 bin 500 kilometrekarelik alana sahip İdlib'te varolan kişi sayısının ise 3 milyon 400 bini aştığı kaydediliyor. ACU Genel Koordinatörü Muhammed Hasno, beslenme, sağlık ve hijyen koşullarının oldukça yetersiz olduğu İdlib'te ortaya çıkacak herhangi bir olumsuzluğun büyük çaplı felakete sebep olacağına dikkat çekiyor. 

İdlib'te 12 binden fazla Türk Askeri var  

Esed, İran, rus koalisyonunun milyonlarca Suriyeliyi sınıra süren operasyonlarına set amaçlı başlayan süreçte Türkiye, İdlib'e 12 binden fazla asker sevk etti. Rejimin sürgünler eşliğinde süren ilerleyişini durdurmak ve yüz binlerce sivilin can güvenliğini sağlama amaçlı bölgede bulunan TSK mensuplarının da İdlib'te ortaya çıkacak olası yeni tip virüs salgınından olumsuz etkileneceği belirtiliyor. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89