• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İdlibli görme engelli bebek yardım bekliyor

İdlibli görme engelli bebek yardım bekliyor
İdlib'li 1 yaşındaki Gori Daaboul, Kornea nakli yapılmaz ise ömür boyu görme engelli kalacak.

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

 

Lazkiye - İdlib arasında el Bedame kasabasından rejim saldırıları nedeniyle göç ederek Keferte Harim bölgesine göç eden minik kız kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Henüz 1 yaşındaki Gori'ye nakil yapılmazsa ömür boyu görme engelli kalacak.

ee17d615-4ea8-4a9a-9839-40eb055c983b-002.jpg

Yardım kuruluşları kampanya başlattı

İdlib'te faaliyet gösteren yardım kuruluşları Gori Daaboul için harekete geçti ve kampanya başlattı. Azez'de muayene edilen minik kızın ameliyat masrafı 3 bin 200 dolar olarak belirlendi. Anne, baba ve erkek kardeşi ile zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Gori bebek için Yetimder ve Hak İnsani Yardım Derneği özel kampanya başlattı. Ayrıca İdlibli aktivist - gazeteci Sirac Ali'de sosyal medya üzerinden Gori bebek adına bir yardım hesabı açıldığını duyurdu. Kornea nakli bekleyen küçük Gori için farkındalık oluşturmaya çalışan isimlerden biri de Hür Aktivist rumuzlu Twitter hesabı oldu.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Görme engelli Gori Daaboul için sosyal medya da yapılan duyurular Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.
Bakanlık yetkilileri Gori bebeğin Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlattı. Hak İnsani Yardım Derneği görevlilerinden Fırat Aksoy, Sağlık Bakanlığı'nın kendilerindençocukla ilgili bilgileri istediğini ve Türkiye'de ameliyat edilmesi ile ilgili resmi işlemleri başlattığını belirtti.
Fırat Aksoy, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada görme engelli küçük kız çocuğunun bir kaç gün içerisinde ameliyat edilmesini beklediklerini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89