• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İdlibli engelli futbolcu Muhammed Osman'ın en büyük hayali Türk Milli Ampute Takımı’nda oynamak

İdlibli engelli futbolcu Muhammed Osman'ın en büyük hayali Türk Milli Ampute Takımı’nda oynamak
Suriye'nin İdlib şehrinde yaşayan Muhammed Osman, kaybettiği ayağına rağmen futbol oynamaya devam ediyor

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

İdlibli engelli futbolcu Muhammed Osman'ın en büyük hayali Türk Milli Ampute Takımı’nda oynamak
Muhammed Osman, devam eden savaş şartlarına inat futbol oynamayı sürdürdüğünü ve hayalinin Türk Milli Ampute takımında oynamak olduğunu söylüyor. 20 yaşındaki Muhammed Osman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Anadolu Ajansı muhabirleri aracılığı ile  hayran olduğum ve örnek aldığım futbolcu dediği Türk Milli Ampute Takımı’nın yıldız oyuncusu Barış Telli ile görüştü.

2017 yılında ayağını bir bacağını kaybetti

Muhammed Osman, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 2017 yılında diz sağ diz kapağından altını kaybetti. İdlib - ‏Özgürlük futbol takımında oynayan Muhammed Osman, geçirdiği ameliyatın ardından futboldan bir süre uzak kaldı. 
En büyük tutkum dediği futbola yeniden dönen Muhammed, İdlib’te kurdukları "Umayya" engelliler takımında devam ediyor. Muhammed Osman, başlarda büyük zorluklar yaşadığını, koltuk değnekleriyle koşamadığını, sol ayağıyla oynayamadığını, ancak 3 yıllık antrenmandan sonra bu zorlukların üstesinden geldiğini söylüyor.

Barış Telli hayranı

Muhammed Osman, kendisine rol model olarak Türk Milli Ampute Takımı’nda oynayan Barış Telli’yi alıyor. En çokta Barış’ın rövoşatasını beğeniyor. Kendisi de uzun uğraşlar sonucu bu tekniği geliştirdiğini belirten Muhammed, Barış Telli ile yaptığı video konferans görüşmesinde çok heyecanlandığını kaydediyor. 

Referansmedya.com’a konuşan 31 yaşındaki Milli futbolcu Barış Telli’de Muhammed Osman’la tanışmaktan mutlu olduğunu ve kendisine elinden gelen ne varsa yapmaya çalışacağını söyledi. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü mezunu Telli, Muhammed’i Türkiye Engelliler Süper Ligi'ne getirmek istediğini ancak virüs nedeniyle bunun zaman alabileceğini söyledi. Milli futbolcu, İdlibli Muhammed’ten antrenmanlarına devam etmesini istedi.

3e54da87-3228-4e55-8ba8-5e5e0bea6594.jpg

Türk Milli Takımı’nda oynamak büyük şeref

Engelli olmanın beden de değil zihinde olduğuna vurgu yapan Muhammed Osman, ‘’karşılaşılan zorluklara yenilmeden sebat ve azimle mücadeleye devam etmeliyiz’’ mesajı verdi. 
Türk milli takımında oynamanın en büyük hayali olduğunu dile getiren Osman, ‘’Böyle bir şey benim için büyük bir şeref olur’’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89