• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hizbullah liderinin oğlu 13 yaşındaki Suriyeli çocuğa tecavüz etti (Video Haber)

Hizbullah liderinin oğlu 13 yaşındaki Suriyeli çocuğa tecavüz etti (Video Haber)
Lübnan'da Hizbullah bölge lideri’nin oğlu Hadi Kamar ve arkadaşları olan Mustafa Şaşu, Hassan Şaşu 3 Şii yardımcısı 13 yaşındaki Suriyeli erkek çocuğa tecavüz etti.

Referans Medya [Fuat Durmuş]

Lübnanlı Şii şahısların bu taciz ve tecavüzleri kamera ile kaydettiği ve arkadaşlar arasında paylaştığı ortaya çıktı. 

Olay Lübnan'ın  Bika el Garbi bölgesi Suhmer kasabasın ’da yaşandı. Kan dondurucu olay görüntülerin bazı internet ortamlarında yayınlanması ile öğrenildi. Eşinden ayrı yaşayan ve savaş nedeniyle Lübnan'a göç ettiği öğrenilen 13 yaşındaki çocuğun annesi çocuğuna yönelik taciz ve tecavüz görüntüleri ile bir kez daha yıkıldı.

Çalışarak aileye katkı sağlıyor

 Annesi küçük bir manav dükkanı işleten 13 yaşındaki çocuğun eve katkı sağlama amaçlı 2 yıldır aynı bölgede farklı işletmelerde çalıştığı aktarıldı. Evin en büyük oğlu olan çocuğun bir yağ sıkımhanesinde çalışırken maruz kaldığı taciz ve tecavüz anne tarafından dava edildi.
Anne olaydan videonun paylaşılması sonrası haberde olduğunu söyledi.

 

Kimseye anlatma diye tehdit ettiler

Olayın ortaya çıkması sonrası davacı olan Suriyeli anne, çocuğumun orada çalışmaya başladığı günden beri 10’larca kez cinsel istismara maruz kaldığını öğrendim. Kimseye söylememesi için sürekli dövülmüş ve tehdit edilmiş. Çalıştığı zeytin sıkımhanesinde Hadi Kamar ve 6 akrabası, arkadaşı kişilerin sürekli olarak tacizine ve tecavüzüne maruz kalmış. Bir kişi tutmuş bir kişi tecavüz etmiş" sözleriyle olayı anlattı.

İnsanlık namına yanımızda durun


 Suriyeli mağdur anne, İnsan hakları örgütlerine ve ülkelere, insanlık namına oğlumun yanında durun, hakkını alın, failleri yargılayın çağrısı yaptı. Söz konusu olay ve video Lübnan’da büyük çaplı tepkiye neden oldu.  Lübnanlı, aktivistler, sanatçılar ve gazeteciler canilerin fotoğraflarını paylaşarak yargılanmalarını ve en ağır cezalara çaptırılmalarını istedi.

 

İdam edilsinler
 
Lübnanlı şarkıcı Diana Haddad  yaptığı twitter paylaşımında failleri idam edilmesini istedi ve tüm sanatçıları duyarlı olmaya davet etti 

Joe Maaluf  isimli İnsan hakları savunucusu ve gazeteci yazar ise,
Batı Beka'da 13 yaşında bir çocuğun  taciz ve tecavüze uğraması  hakkında çok sayıda mesaj aldıktan sonra,
Beka bölgesi başsavcı Münif Bereket’i aradım dolayısıyla başsavcı Hadim Nadiya Akıl’ı olayla ilgili kovuşturma yürütmesi için görevlendirdi" diye yazdı.

SMDK Lübnan Hükümetini göreve çağırdı

Suriye Devirm Güçleri Koalisyonu ise olayla ilgili bir kınama mesajı yayınladı, faillerin hesap vermesinin önemini vurguladı ve Lübnan hükümetini göreve çağırdı. Referansmedya.com'a bilgi veren saha kaynakları olayın patlak vermesinin üzerinde 2 gün geçmesine rağmen suçlular hakkında hala bir işlem yapılmadığını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89