• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Heniyye: Tarih, işbirlikçi hainlere merhamet etmeyecek

Heniyye: Tarih, işbirlikçi hainlere merhamet etmeyecek
Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, tarihin, işgalci İsrail’i resmen tanıyan, ikili ilişkilerini geliştiren, normalleşme anlaşması imzalayanlara kesinlikle merhamet etmeyeceğini vurguladı.

Filisti İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi lideri Heniyye, bölgedeki sıcak gelişmeler hakkında Middle East Eye haber sitesine konuştu.

Middle East Eye Genel Yayın Yönetmeni David Hearst’ın sorularını cevaplayan Heniyye, “Arap devletlerinin İsrail ile vardığı her anlaşma, eninde sonunda o ülkeleri çıkmaza sokacaktır.” dedi.

İsrail ile BAE arasında, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştire anlaşması imzalanmıştı.  

Hamas lideri Heniyye, Körfez ülkeleriyle normalleşme anlaşmaları imzalamak için can atan İsrail’in, İran’a yakın bölgelerde ekonomik ve askeri güç devşirmeyi hedeflediğini belirtti. Heniyye, ayrıca işbirlikçilere seslenerek, “Kaybedecek olan sizlersiniz. Ancak sizleri, İsrail’in planlarını hayata geçirmek için kullandığı maşalar olarak görmek istemiyoruz.” dedi.

Diğer taraftan İsrail ile esir takası konusuna değinen Heniyye, Mısırlı yetkililerin, esir takasının masaya yatırılması için İsrailli makamlarla diyalog halinde olduğunu bildirdi. Heniyye, Hamas’ın esir takasının gerçekleşmesi için ön taleplerinin Siyonist tarafa iletildiğini ve kendilerinden yanıt beklediklerini belirtti. 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Nisan 2016'da elinde 4 İsrail askeri olduğunu açıklamış, askerlerin durumu hakkında ise bilgi vermemişti.

İsrail tarafı ayrıca biri Etiyopya asıllı Avera Mengistu, diğeri Arap olmak üzere 2 vatandaşının daha Gazze'de olduğunu ileri sürmüştü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89