• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Hamas: Pompeo katıksız bir Filistin halkı düşmanıdır

Hamas: Pompeo katıksız bir Filistin halkı düşmanıdır
Filistin İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Hazım Kasım, Pompeo'nun söz ve faaliyetlerini küstahlık olarak nitelendirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, ülkesinin, yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden tedarik edilecek ürünleri “İsrail malı” olarak ithal edeceğini ilan etmesini Filistin halkına yönelik gerçek bir düşmanlık olarak değerlendirdi.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Kasım konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kararla ABD yönetiminin, Filistin’e dönük ne denli küstahça politikalar yürüttüğünü gözler önüne serdiğini belirtti.

Pompeo'nun, Filistinlilere yönelik büyük bir düşmanlık beslediğini, işgalci İsrail tarafından işlenen insanlık suçlarını desteklediğini aktaran Kasım, ABD yönetiminin kararının tüm uluslararası yasa ve normlara da aykırı olduğunu vurguladı. 

Hamas Sözcüsü Kasım, Filistin davasının karşı karşıya kaldığı tehditlerin her geçen gün arttığını belirterek, İsrail rejiminin tehlikeli projelerinin boşa çıkarılması ve direniş için kapsamlı milli bir plan üzerinde uzlaşı yapılması gerektiğini ifade etti. 

Filistin başta olmak üzere İslam aleminden gelen tüm tepkilere rağmen göreve geldiği günden beri Siyonist Yahudilerin emirlerine amade olan Pompeo, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da bulunan bir Yahudi yerleşim merkezini ve Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni ziyaret etti.

Diğer taraftan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria ve Golan Tepeleri'nde yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden ithal edilen ürünlerin "İsrail'de üretildi" şeklinde etiketlenebileceği ifade edilmişti. (Filistin Enformasyon Merkezi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89