• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hafter güçlerine tuzak onlarca militan öldürüldü (Video Haber)

Hafter güçlerine tuzak onlarca militan öldürüldü (Video Haber)
Libya Havalimanı'na operasyon başlatan Türkiye destekli Libya Ordusu, Hafter konvoyuna kurduğu tuzakla ondan fazla paralı Hafter militanını etkisiz hale getirdi.

Hafter güçlerine tuzak onlarca militan öldürüldü

Başkent Trablus'un güneyinde başlatılan operasyon kapsamında Uluslararası Trablus Havalimanı'na ilerleyen UMH güçleri sıcak hatta kurdukları tuzakla ondan fazla Hafter militanını etkisiz hale getirdi. Libya Ordusu, Hafter konvoyu için hazırlanan tuzak ve sonrasında yaşananları an be an kaydetti. Yol kenarında kurulan bombalı tuzaklar ve  ardından konvoyda bulunan araçlara yönelik müdahale olağanüstü görüntülerin kaydedilmesini sağladı. İlk şoku atlatan ve araçlarından sağ çıkan Hafter militanlarının çevrede konuşlu UMH keskin nişancıları tarafından vurularak saf dışı edildiği görüldü. 

Operasyon devam ediyor

Batı ve Doğu hattında ilerleyişini sürdüren UMH güçlerinin 2019 yılında Hafter milislerinin kontrolüne geçen Uluslararası Trablus Havalimanı'na yönelik kapsamlı operasyonu devam ediyor. Saha kaynakları bazı noktalardan havalimanına girildiğini aktarıyor. SİHA, havan ve füzelerle vurulan bölgede konuşlu Hafter güçlerinin önemli ölçüde havalimanından çekildiği gelen bilgiler arasında.

İsyancılara ait 7 araç imha edildi

Libya ordusu Sözcüsü Muhammed Kanunu, Trablus'un güney cephesinde Hafter milislerine ait 7 askeri aracın imha edildiğini ve en az 12 militanın öldürüldüğünü açıkladı. Sözcü Muhammed Kanunu, ''Kuvvetlerimize, isyancı çetelere merhamet ve acıma olmadan ortadan kaldırmaları talimatı verdik. Sabit veya hareketli her hedef istisnasız bombalanacak. Libya, ona isyan etmeyi seçen ve tehdit edenler için mezar olacak'' ifadelerini kullandı. 

Serrac'tan Türkiye ziyareti

Türkiye destekli Libya ordusunun ilerleyişi sürerken Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Feyyaz Serrac'ın 4 Haziran  Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özel bir görüşme yapacağı açıklandı. Erdoğan ve Seraac'ın isyancı general Hafter ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında yeniden başlayacak müzakere süreci öncesi durum değerlendirmesinde bulunacağı belirtiliyor. 

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL), girişimleri sonucu yeniden başlayacağı duyurulan ateşkes görüşmeleri, 23 Şubat'ta 5+5 formatındaki ortak askeri komite görüşmelerindeki anlaşmaya binaen gerçekleştirilecek. 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89