• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Google Hakkımızda Ne Biliyor?

Google Hakkımızda Ne Biliyor?
İnternetin neredeyse vazgeçilmezi olan Google'Iın hakkımızda çok şey bildiği açık; peki ama ne kadar çok şey biliyor?

Referans Medya [Miraç Şamil Atalan]

 

Hayatımızın her alanında ve sürekli bizleri takip ediyor. Kurulduğu günden bu yana bizi yakınlarımızdan daha iyi tanıyor. 

Merak ettiğimiz her şeye cevap veriyor. Çok yakınlarımızdan bile sağladığımız bilgilere sahip. 

Kimseye soramadığımız soruları veya kimseyle paylaşamayacağımız anları sanal bir alemde kimler tarafından görüldüğünü bilmeden paylaşıyoruz. 

Google, cinsiyetinizi, yaşınızı, ilgi alanlarınızı içeren bir profil oluşturur. Bunları, gezindiğiniz sitelerde karşınıza ilgi çekici reklamlar koymak için kullanır. Google’ın sizi nasıl gördüğünü ( https://www.google.com/ads/preferences/ ) linkten görebilirsiniz. 


Hayatımızın her alanında olan Google ve ona bağlı olan uygulamalar bizi ne kadar iyi tanıyor ve hakkımızda neler biliyor ? 

Google 

Google, merak ettiğimiz ve baktığımız siteler, arattığımız cümleler, alışveriş yaparken kredi ve hesap kartı bilgilerimiz, ziyaret ettiğimiz sitelerin geçmişleri, Google'da arama yaparken kullandığımız ses kayıtları erişim sağlayabilir.


YouTube

YouTube, izlediğimiz videolar yüklediğimiz canlı akış videoları yani kısacası bizim ne yaptığımız ve hangi tarz videolar izlediğimiz hakkında bilgi sahibidir. Bu şekilde karşımıza sürekli izlediğimiz türden videolar çıkararak YouTube'da daha fazla vakit geçirmemizi sağlar. 


Google Maps 

Google Maps, ziyaret ettiğimiz veya gitmek için arattığımız ve bu yerlerin ne kadar popüler olduğu hakkında bilgi sahibidir. Bu uygulamayı indirirken anlık konum izni ister. 


Google Ads

Google Ads, Chorome ile daha çok bağlantılıdır çünkü Chrome'da yaptığımız aramalar sonucu o aramaya uygun ürün ve hizmetlerinin reklamını karşımıza çıkarır. 


Google fotoğraflar 

Google fotoğraflar, uygulamayı yüklerken galerimize ve kameramıza erişim izni ister. Bu sayede galerimizdeki fotoğrafları silsek bile kendi alanında depolar. Bu fotoğrafların türü ne olursa olsun Google fotoğraflar kısmında erişilir. 


Google takvim 

Google takvim, gelecekteki yaptığımız plan ve randevular hakkında bilgi sahibidir. 

Google Drive 

Google Drive, uygulamayı yüklerken kişilerimize, galerimize ve depolama alanımıza erişim izni ister. Bu sayede telefonumuzda bulunan kişiler, görseller, ve önemli olabilecek dosyalara erişim sağlayabilir.

Gmail 

Gmail, uygulamayı indirirken depolama, kamera, kişiler, konum, mikrofon ve smslerimize erişim izni ister. Gönderdiğiniz mail ve izin verdiğimiz tüm alanlara erişim sağlayabilir.

Play Store 

Google'ın ana kapısı  Play Store'dur. Bu uygulama üzerinden Google'ın tüm uygulamalarını indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ürün ve hizmet satın alabiliriz. Satın alımlarımızda kullandığımız kredi veya hesap kartı bilgilerimize erişim sağlayabilir.


Google haberler 

Haberler, açtığımız haber siteleri ve hangi konulara ilgimiz olduğu hakkında bilgi sahibidir. Çoğunlukla ilgi duyduğumuz türden haberleri karşımıza çıkarır bununla birlikte Choreme'da yaptığımız aramalardan faydalanarak bazı reklamları gösterir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89