• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Gazze'de İsrail ajanları yakalandı

Gazze'de İsrail ajanları yakalandı
Filistin yönetimine bağlı Gazze şeridini kontrol altında tutan Filistin İslami Direniş Hareketi'ne (Hamas) bağlı iç güvenlik servisi, geçtiğimiz hafta Toprak Günü gösterilerini izlemekle görevli İsrail ajanlarını tutukladığını duyurdu

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan 

Sorgu görüntüleri yayınlandı

Gazze'de Hamas’a bağlı faaliyet yürüten iç güvenlik servisi, İsrail istihbarat örgütleriyle örgüte iç güvenlik birimi mensupları arasındaki mücadeleyi anlatan bir kısa film yayınladı. Film aynı zamanda casuslukla suçlanan bir kişinin tutuklandığı ana dair görüntüleri de barındırıyor. Servise bağlı kaynaklar, tutuklanan kişilerin ifadelerinde kendilerine isnat edilen suçları kabul ettiğini belirterek sorgu görüntülerini yayınladı.


İsrail doğruladı
 
İsrail istihbarat servisi içerisinde son vaka subayının Riyad kod adlı ajan olduğunu doğrulayan M12'ye göre, servis mensubu son olarak kendisinden Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne dair hazırlıklarla ilgili düzenli bilgi vermesini istedi. Gösterilerde kullanılan lastikleri sağlayan genç Filistinlilerin bilgilerini isteyen "Riyad" kod adlı İsrailli istihbaratçının gerçek kimliğiyle ilgili herhangi bir bilgi ise yayınlanmadı.


 26 yıllık ajan 

 

Hamas kaynakları, 1994 yılından bu yana İsrail lehine istihbarat toplayan M12'nin yakalanmasının Gazze şeridindeki İsrail casusluk ağının keşfedilmesi anlamında büyük bir önem taşıdığını belirtiyor.  Öte yandan M12 kod isimli casusun itiraflarının da İsrail istihbaratının geçmiş çalışmalarına dair pek çok karanlık noktayı aydınlattığını dile getiren Filistin iç güvenlik servisi kaynaklarına göre İsrail istihbarat örgütleri artık pek çok casusuyla irtibatını kesecek ve yeni ağlar oluşturmaya çalışacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89