• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Fransız yıldız Paul Pogba'dan Macron'a tepki: ''Fransa Milli Takımı'nı bıraktı''

Fransız yıldız Paul Pogba'dan Macron'a tepki: ''Fransa Milli Takımı'nı bıraktı''
Sonradan İslam'ı seçen Fransız yıldız Paul Pogba, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı sözleri nedeniyle Fransız Milli Takım formasını giymeme kararı aldı.

Referans Medya

Emmanuel Macron'un İslam karşıtı sözlerine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

Fransa'nın son Dünya Kupası şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olan ve halen Manchester United forması giyen Fransız Futbolcu Paul Pogba, Macron'un İslam'ı hedef alan çıkışlarına Fransız Milli Takım formasını giymeme kararı alarak tepki gösterdi.

Fransız Müslümanlara ve bana hakaret

İngiliz The Sun Gazetesi, Pogba'nın bu kararı Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un yaptığı İslam karşıtı açıklamalar sonrası aldığını yazdı. Gazete haberinde ''Pogba, İslam Fransa'da Hıristiyanlıktan sonra ikinci din. Macron'un Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlama kararı da bana ve Fransız Müslümanlara yönelik bir hakaret'' dediğini aktardı. İngiliz medyasında Paul Pogba ile birlikte Barcelona formasını giyen bir diğer Fransız Milli Takım oyuncusu Osman Dembele'nin de aynı kararı aldığını öne sürdü. Her iki futbolcunda kararlarını Fransız Futbol Federasyonuna ilettiği kaydedildi.

Macron'u protesto amaçlı milli takım forması giymeme kararı alan Paul Pogba, 2013 yılından bu yana oynadığı Fransa Milli Takımı'nda 72 maça çıktı ve 10 gol attı. 

İslam beni daha iyi bir insan yaptı

Geçtiğimiz günlerde The Times'a konuşan Paul Pogba, arkadaş çevresi sayesinde İslam'ı tanıdığını söyledi ve yaşadığı o süreci şu sözlerle anlattı:

“Bir keresinde arkadaşlarımla birlikte namaz kıldım; kendimi çok farklı ve iyi hissettim. O günden beri devam ediyorum. Bu din benim zihnimi açtı ve belki de beni daha iyi bir insan yaptı. Öbür dünya hakkında daha fazla düşünüyorsunuz; hayat bir sınav. Dini inancına ve rengine bakmaksızın herkesle insani ilişki kurarsınız. İslam da bu zaten: İnsanlığa ve her şeye saygı göstermek.”

İslam'ın terörle ilgisi yok

İslam'ın kendisini değiştirdiğini vurgulayan Paul Pogba, '' İslam, hayattaki şeylerin değerini anlamamı sağladı. İçsel olarak daha huzurlu bir insan olduğumu söyleyebilirim. Müslümanlık hayatıma iyi yönde etki etti'' diye konuştu. Fransız futbolcu ayrıca, “İslam’ın herkesin gördüğü gibi terörle alakası yok. Medyada duyduğumuz haberleri bir kenara koyarsak, İslamiyet gerçekten güzel” ifadelerini kullandı. Pogba, 2019 yılında kutsal topraklara gitti ve hac farizasını yerine getirdi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89