• BIST 10511.22
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Fransa Haseke'de Ermeni Taburu kurdu

Fransa Haseke'de Ermeni Taburu kurdu
ABD ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki terör oluşumunun en büyük destekçisi olan Fransa Haseke'de Ermenilerden oluşan yeni bir tugay kurdu.

Referans Medya (Fuat Durmuş )

ABD ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki terör oluşumunun en büyük destekçisi olan Fransa Haseke'de Ermenilerden oluşan yeni bir tugay kurdu. Fransa 1915 donemi ve sonrasında Maraş, Adana, Erzurum, Ağrı, Antep başta olmak üzere Osmanlı topraklarında benzer oluşumlara destek verdi. O dönem Osmanlı topraklarında kurulan Hınçak ve Taşnak çeteler binlerce terör olayına karıştı ve ülkede terör estirdi.

Fransa eğitip donattı

Suriye'nin etkin haber portallarından Step News Haseke Muhabiri, Ermeni taburunun 45 kişi ile kurulduğunu ve sayılarının 100'ü bulduğunu aktardı. Step News muhabiri, taburun Haseke‘deki Ermeni Hıristiyanlardan oluştuğunu vurguladı.  Ayrıca Ermeni taburunun tüm eğitim, silah, teçhizat ve donanımlarının Fransa tarafından sağlandığı bildirildi. Fransa'nın bu girişimi Türkiye’yi provoke etme hamlesi olarak yorumlandı.

Türk Askeri'nin karşısında konumlandırılıyorlar

 Step News muhabiri İsa El-Musa, “taburun ilk başta 45 kişiyle kurulduğunu ve kalaşnikoflar ve 4 tankla donatıldığı bilgisini verdi.

İsa el Musa ayrıca, yeni askeri oluşumun Haseke'nin kuzeyinde - Tel Tamir bölgesinde ÖSO ve TSK ile kurulan sıcak temas hattında konumlandırıldığını kaydetti.

Ermeni taburunun şimdiye kadar herhangi bir askeri eylemde bulunmadığı ve eğitimlerinin de PKK milislerine ait kamplarda verildiği belirtildi.

PKK kaynakları ise taburun Tel Tamir bölgesinde bulunan ve PKKya bağlı olan "Nubar Ozanyan"adlı Ermeni tugayına katılacağını duyurdu.

Suriye’deki ilk Ermeni oluşum olan Nubar Ozanyan taburu 24 Nisan 2019’da Tel Temir bölgesinde kuruldu ve hemen ardından PKK saflarına dahil oldu. 

Bölgede 200 Fransız askeri var

Fransa, Suriye'deki askeri varlığını PKK işgal bölgelerinde konuşlandırdığı 200 askerle sürdürüyor. Haseke güneyi Mesakin Cibse, Ömer Petrol kuyuları, El Tanek Petrol Kuyuları, Rakka’nın Kuzeyindeki Şeker Fabrikaları Fransız askerlerinin bulunduğu noktalar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89