• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Filistinli Gruplar: Direniş, İsrail'e Karşı Koymaya Hazır

Filistinli Gruplar: Direniş, İsrail'e Karşı Koymaya Hazır
Filistinli Gruplar: Direniş, İsrail'e Karşı Koymaya Hazır

Gazze'de bir araya gelen Hamas ve İslami Cihad Hareketi yetkilileri, ''İsrail'in İlhak planına karşı Filistin topraklarını korumak için Kudüs, Batı Şeria ve 1948 sınırı bölgelerindeki tüm ulusal direniş gruplarına tam desteğimizi ilan ediyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Gazze'de toplantı gerçekleştiren Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin üst düzey temsilcileri, İsrail'in "ilhak planı", Kudüs ve Batı Şeria'daki genel durum, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, Gazze'ye uygulanan abluka ile İsrail askerlerinin kontrol noktalarında Filistinlileri öldürmesi gibi bir çok konuyu görüştü.

İki direniş grubunun üst düzey yetkililerini bir araya getiren toplantının ardından yazılı açıklama yayınlandı.

Ortak açıklamada, "Filistin direniş güçleri, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı koymaya ve Filistin toprakları ile kutsal değerleri aleyhindeki planların yürürlüğe konmaması için aralarındaki iş birliği ve koordinasyon düzeyini artırmaya hazırdır." denildi.

Hamas ve İslami Cihad Filistinlilere, işgal yerleşkeleri ve ihanet planına karşı eylemlerde katılımın yüksek tutulması çağrısında bulundu.

''Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz''

Her iki Hareketi'nde, başta Kudüs ve Filistin topraklarına yahudileri yerleştirme politakası ve Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu.

''Düşmanın Filistin halkına, toprağına ve kutsallarına karşı planlarının icraate geçmesine izin vermemek amacıyla halkımızla, Filistin direniş güçleri arasındaki koordinasyon ve işbirliği düzeyini yükseltmeye hazır olduğumuzu her daim ilan ediyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Muslimport

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89