• BIST 10268.76
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Filistinli gazeteci gözaltına alınmasını protesto için açlık grevine başladı

Filistinli gazeteci gözaltına alınmasını protesto için açlık grevine başladı
“Adalet İçin Avukatlar” Grubu’nun bildirdiğine göre, Filistinli gazeteci Alâ er-Rimavi bu sabah ifade vermeye gittiği sırada gözaltına alınarak el-Halil Savcılığı’na sevk edilmesini protesto için açlık grevine başladı.

Gazeteci er-Rimavi, Filistin Vakıflar Bakanlığı’nın aleyhinde açtığı davayla ilgili ifade vermek üzere Ramallah Savcılığı tarafından ifade vermeye çağrıldığını açıklamıştı.

Ne ile suçlandığı konusunda kendisine bilgi verilmediğini belirten er-Rimavi, muhalif aktivist Nizar Benat’ın öldürülmesinin ardından el-Halil kentindeki Vasaya’r-Rasûl Camii’nde verdiği Cuma hutbesi sebebiyle ifade vermeye çağrılmış olabileceğini söyledi.

Gazeteci er-Rimavi, camideki binlerce kişinin Vakıflar Bakanlığı tarafından görevlendirilen imamın hutbe vermesine karşı çıkması üzerine cami içinde herhangi bir sorun yaşanmasını önlemek amacıyla minbere çıktığını ifade etti.

Bu arada, er-Rimavi ailesi yayınladığı bildiride, oğulları Alâ er-Rimavi’nin gazeteci olarak görevini yaptığını, Filistin Anayasası’nın garanti altına aldığı düşünce ve ifade özgürlüğünü savunduğunu belirtti. 

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerince dövülerek öldürülen Nizar Benat’ın ailesi de gazeteci Alâ er-Rimavi’ye destek verdi.

Nizar Benat’ın kardeşi Gassan Benat, er-Rimavi’nin gözaltına alınmasının Filistin halkının taleplerine kulak tıkayan baskıcı siyasi rejimin doğasını yansıttığını söyledi.

Gassan Benat, Filistin Yönetimi’nin halka baskıda iyice alçaldığını ve Benat ailesi olarak her şeyleriyle gazeteci er-Rimavi’nin yanında olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89