• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Filistinli anne, Bebeğini emzirdiği sırada siyonist kurşun onu vurdu

Filistinli anne, Bebeğini emzirdiği sırada siyonist kurşun onu vurdu
Şehid Dalya: Bebeğini emzirmek için uyandı ve kalbine siyonist kurşun isabet etti

 

Hamas’ın Cenin’deki liderlerinin evlerine yapılan baskın sırasında çıkan şiddetli çatışmada 23 yaşındaki Dalya ismindeki Filistinli anne bebeğini siyonistlerin attığı gazdan korumaya çalışırken kalbine isabet eden kurşunla şehid düştü.

 

Filistin Kızılay Derneği Cenin'deki Acil Yardım Müdürü Mahmud Sa'di yaptığı açıklamada, baskın sonucu çıkan çatışmada 23 yaşındaki genç kadın Dalya Ahmed Süleyman Semudi'nin evinde işgal güçlerinin kurşunuyla göğsünden vurulduğunu ve ardından şehit düştüğünü belirtti.

 

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, üç çocuk annesi şehit, en küçük bebeği için süt hazırlıyordu ve siyonis askerlerin mahalle baskını sırasında göz yaşartıcı gaz atması üzerine Şehid Semudi bebeğinin gazdan etkilenmemesi için pencereyi kapatmaya yöneldiği esnada göğsüne siyonist bir ihanet mermisi isabet ettiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, şehit Semudi'nin göğsünden kurşunla vurulduğunu, merminin karaciğer, pankreas ve aortu deldiğini ve ameliyat olduğunu, ölüm anına kadar yoğun bakımda yapıla tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sa'di, yaralılara ilk yardımı sağlamaya çalışan bir ambulansa İsrail işgal güçleri tarafından ateş açıldığını ve iki kurşun isabet ettiğini söyledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal rejimi askerleri, iki ay önce serbest bırakılan Hamas liderlerinden Şeyh Halid el-Hac'ı Cenin'e bağlı Cabiriyat mahallesindeki evine baskın düzenleyerek tutuklamak istedi.

Öte yandan işgal güçleri, aynı bölgede oturan ve kısa süre ünce tutuklanıp serbest bırakılan milletvekili Şeyh Halid Süleyman'ın evine baskın düzenleyerek uyarı mesajları gönderdi.

Filistinlilerin tepkisine neden olan saldırıda işgal güçleri, çıkan şiddetli çatışmada Filistinlilere yönelik gerçek mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinli gençler molotof kokteyli kullanarak karşılık verdi.

 

Hamas ile İslami Cihad Hareketi'nden tepki


Hamas ile İslami Cihad Hareketi, Siyonist İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da rastgele açtığı ateşle Filistinli genç kadını şehit etmesine tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalci güçlerin Semudi'yi şehit etmesi, Siyonistlerin işlediği yeni bir suç, en çirkin haliyle terör eylemidir" ifadelerini kullandı.

Kasım, "Siyonistlerin işlediği suçlar, işgalciler Filistin topraklarının tamamından çıkmadan durmayacak olan Filistin halkının devrimlerine daima yakıt olacak" ifadelerine yer verdi.

İslami Cihad Hareketi yetkilisi Hıdır Adnan da yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli kadının şehit edilmesinin insanlığa karşı suç olduğunu belirterek, Batı Şeria'da Semudi'nin cenazesine geniş katılım çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail askerleri sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı El-Cibriyat bölgesine baskın düzenlemiş, askerlerin rastgele açtığı ateşte seken merminin isabet etmesi sonucu evinde bulunan 23 yaşındaki Daliya Ahmed Es-Semudi şehit düşmüştü.

 

Palinfo

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89