• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Filistinli 5 esire virüs bulaştı

Filistinli 5 esire virüs bulaştı
İsrail hapishanelerinde tutulan 5 Filistinli esirin enfekte olduğu açıklandı.

Haber: Referans Medya 


İsrail hapishanelerinde tutulan 5 Filistinli esirin enfekte olduğu açıklandı. Filistinli Mahkumlar Medya Merkezi tarafından yapılan açıklamada hiçbir önlemin alınmayan İsrail zindanlarında 5 Filistinli tutsağın kötü koşullar nedeniyle virüse yakalandığı belirtildi. Filistinli araştırmacı Muin Naim, Koronavirüsün El Mecdu Hapishanesinde ilk olarak idareye çağrılan bir Filistinliye bulaştırıldığını ve sonrasında diğer arkadaşlarına sirayet ettiğini anlattı. 
İsraillilerden bulaştı
Referansmedya. Com’a bilgi veren Naim, bu hapishaneler zaten etkin birer işkence merkezi ve sağlık açısından çok kötü durumda. Tüm dünyadan tecrit edilen Filistinlilerin dışarıdan herhangi biriyle görüşme şansı yok. Bu virüs oraya hapishane gardiyanları, işkenceci askerler ve yöneticiler vasıtası ile sokuldu ve kardeşlerimize bulaştırıldı’ dedi. 
Filistinli Makamlar Uyarmıştı
Filistin Esirler Araştırma Merkezi Medya Sözcüsü Riyad el-Eşkar, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bildiri ile İsrail işgal yönetimin uyarmıştı. Riyad Aşkar uyarı amaçlı bildirgede, Siyonist yönetim, esirlerin her geçen gün etkisini artıran koronavirüsten korunması amacıyla önleyici hiçbir tedbir almıyor. Bu durum Filistinlilerin yaşamlarının nasıl küçümsendiğini açık örneğidir. Bağışıklığı zayıf olan hasta esirlerin serbest bırakılması için çağrıda bulunuyoruz. Zira bu hastalar arasında virüs taşıyıcısı durumunda olanlar var. Bu kişiler serbest bırakılmadıkları takdirde, Koronavirüsün cezaevinde haksız şekilde tutulan çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve idari tutuklulara bulaşma tehlikesi var’ ifadelerini kullanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89