• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Esed'le sınırları kapatalım

Esed'le sınırları kapatalım
Suriye Gözlemevi Sam, Humus, Lazkiye başta olmak üzere Esed kontrol sahasında 62 vaka bulunduğunu iddia etti.

Haber: Referans Medya 

Suriye Gözlemevi Sam, Humus, Lazkiye başta olmak üzere Esed kontrol sahasında 62 vaka bulunduğunu iddia etti.
Özgür Kuzey Tabipler Birliği, bugün yayınladığı beyanla Geçici Hükümetten, özgür bölgeleri işgalci Rusya milisleri bölgelerine bağlayan sınırları geçici olarak kapatması talebinde bulundu. Açıklamanın Esed bölgelerinde virüs vakalarının kaydedilmesinden sonra, virüsün özgür bölgelere bulaşmasının engellenmesi maksadıyla hazırlandığı belirtildi.

Özgür Bölgeler Tabibler Birliği çağrısında şu ifadelere yer verildi:

 “İran işgal unsurları Suriye sınırında hiçbir kontrole ya da incelemeye tabi tutulmadan İran’dan rejim bölgelerine giriş yapıyorlar. Bu milisler arasında enfekte olanlar var ve bu milisler tarafından Suriye'ye taşınan hastalığın Kuzey ve Doğu Haleb kırsalına ticari sınırlar yoluyla taşınma riski çok yüksek. Bu  hususta sorumlu olanları uyarıyoruz”

Yine birlik tarafından yayınlanan beyanda yetkililere, sınırların açık kalmasının vahim sonuçlar doğururağı hatırlatıldı.

Kurul ayrıca, ileride gelecek olan felaketlerin Geçici Hükümet'e mal olacağını ve insanların hayatlarının, selametlerinin ve sağlık güvenliklerinin her türlü ticaretten ve gerekçelerden daha önemli olduğuna değindi ve şunları kaydetti :

Esed ve müttefiklerine ait bölgelerde halk arasında korona virüsü yayılıyor. Bununla birlikte Esed hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı virüsün yayıldığı gerçeği ile birlikte hasta sayısını gizliyor. Kukla hükümet, tüm dünyanın virüsü en fazla yayan ikinci ülke olan İran'la  bağlantılarını kestiği halde sınırlarını İran'a kapatamıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89