• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Esed rejimi ekinleri ve nesilleri katlediyor (Video Haber)

Esed rejimi ekinleri ve nesilleri katlediyor (Video Haber)
Suriye'de resmi rakamlara göre 700 binden fazla insanı 9 yıllık savaş döneminde öldüren Baas yönetimi, muhalif bölgelerde hasat dönemi başlayan ekin yakma geleneğini bu yılda sürdürdü.

Esed rejimi nesilleri ve ekinleri katlediyor

Haber: Referans Medya / Ala Hacıoğlu


Rejim 2014'ten bu yana onbinlerce dönüm ekili alanı hasat günlerinde yakarak muhalif bölgelerde yaşayan çiftçileri cezalandırmaya! devam ediyor. Rejim güçleri bu yılda İdlib'in güney ve doğu kırsalında binlerce hektarlık tarım alanını ağır toplarla bombalayarak yaktı. 

Yangın söndürme faaliyetleri de engelleniyor

Bölgede arazileri rejim tarafından kasıtlı yakılan çiftçiler bu saldırıların tüm bölge insanını cezalandırma yöntemi olarak uygulandığını ve rejimin katliam, yok etme planının devamı olduğunu söylüyor. 
En son yakılan Afes bölgesi sakinleri yangını söndürmek isteyen sivil savunma araçlarına da Esed bölgesinden ateş açıldığını ve Baas yönetiminin bölgedeki tüm tarım alanlarının yakılmasını istediğini belirtiyorlar.

Yaptıkları ile övünüyorlar

Rejimin son saldırılarında ele geçirdiği Kefer Ruma bölgesinde konuşlu Esed birlikleri bölgede ekili alanları nasıl ve neden yaktıklarını anlatan bir video paylaştı. Esed askerleri,  muhalif bölgelere giden herkesin hain olduğunu ve kendi mermilerinden kaçanların açlıktan ölmeyi hakettiği için bu yangınları çıkardıklarını çektikleri video da alenen ilan ediyor.

Yüzlerce tarla ürünle birlikte küle döndü

İdlib'in güney ve doğu aksında Kafr Nubbul, Maarat al-Numan ve Sarakıb bölgelerinde düzenlenen sabotajlar nedeniyle onlarca tarla yanarak kül oldu. Bazı bölgelerde ise biçerdöverler rejim mevzilerinden atılan güdümlü füze ve havan toplarının hedefi oldu.
Bir yıllık emeği yok edilen çiftçiler arasında yanan tarlasından yükselen dumanları izleyerek göz yaşı dökenler de vardı. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89