• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Esed Rami Mahluf'un mal varlığına el koydu

Esed Rami Mahluf'un mal varlığına el koydu
Beşşar Esed, Suriye rejiminin 1 numaralı sponsoru ve ülke servetinin yüzde 60'nı kontrol eden Rami Mahluf'un tüm mal varlığına el koydu.

Esed Rami Mahluf'un mal varlığına el koydu

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş

Beşar Esed, kuzeni ve Suriye'nin en zengin iş adamı Rami Mahluf'un tüm mal varlığına el koydu. Suriye Maliye Bakanlığı, Mahluf'un tüm taşınır - taşınmaz mallarına el koyma kararı alındığını açıkladı. Bakanlık kararının 18 Mayıs'ta alınmasına rağmen Maliye Bakanı Memun Hamdan'ın resmi yazıyı imzalamadığı, 19 Mayıs günü resmi belgenin Bakan Yardımcısı  Bessam Abdunnebi tarafından imzalandığı bildirildi. 

Başşar Esed ve dayısının oğlu Rami Mahluf arasında bir süredir devam eden kavga bu kararla zirve noktasına ulaştı. Rejim İletişim Bakanlığı Mahluf'u vergi kaçırmakla suçlamış taraflar arasında yaşanan kavga karşılıklı mesajlarla devam etmişti. 

Esed cephesinden yapılan açıklamalarda, Mahluf'un dolandırıcılık yaptığı, devlet hazinesinin taleplerini yerine getirmediği ve vergilerini ödemediği suçlamalarına yer verildi.

Servetinin miktarı bilinmiyor

Beşşar Esed'in kuzeni Rami Mahluf, Baba Hafız Esed döneminden bu yana ülke servetinin büyük bölümüne hükmeden isim olma özelliği taşıyor. Rejimin en büyük sponsoru olan Mahluf'un servetinin miktarı tam olarak bilinmiyor. Rami Mahluf'a ait önemli şirketlerden bazıları şunlar:

Suriyedeki tek GSM şirketleri olan MTN ve Syriatel - Suriye'deki en büyük işaat şirket Şam El Kabida -  Bank Suriye El İslami'de 1 Milyar Dolarlık Hisse. Bank Byblos'te 500 milyon Dolarlık hisse - Eislamiye isimli havale firmasında 20 milyon dolarlık hisse - Golf Sanis isimli İngiliz petrol şirketinde 1 Milyar dolardan fazla hisse - ِAma Nour tekstil şirketinde 200 milyon dolarlık hisse - Schindler alman firmasında 1 milyar dolar hisse - Vatan Gazetesi - Ninar Radyosu - Tüm Arap dünyasına ihracat yapan Milk Man süt fabrikası -  Çok sayıda gemi ve tekneye sahip bir balık avı filosu -  Hava alanları, limanlar ve sınır kapılarındaki tüm free shoplar

5ec3c10c5542820538a67886.jpg

ABD'nin yaptırım listesinde

Rami Mahluf kişisel medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Beşşar Esed'in  Syriatel'den 130 milyar Suriye Poundu talep ettiğini ve şirketlerini batırmaya çalıştığını iddia etti. Karşılıklı suçlamalar devam ederken Suriye geneli şirketlerine baskın düzenlenen Rami Mahluf'un şirket yöneticileri göz altına alındı. Son olarak resmi kararla tüm mal varlığına el konulan Rami Mahluf ABD'nin yaptırım listesinde bir isim olma özelliği taşıyor. Mahluf ve Esed savaşının arka planında Rusya'nın olduğu ve Esed'in Moskova'nın mali taleplerini karşılamak için Mahluf'tan daha fazla para istediği belirtiliyor. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89